Review: EMME 22-23 september 2018 (Dancefair België)

EMME - Electronic Music Maker Event word medemogelijk gemaakt door Dancefair België, een beurs die plaatsvindt in de EXPO-hallen te Kortrijk. Iedereen die interesse heeft voor het maken of spelen van elektronische muziek kan hier terecht.

Het genre maakt niet uit op EMME, iedereen is welkom. Je vind er verschillende stands van  bekende merken zoals Pioneer, Native Instruments, Steinberg & allerhande andere grote merken. Er zijn ook verschillende wedstrijden om gadgets te winnen op deze beurs. Voor elk wat wils dus.

De persoonlijke voorkeur ging vooral naar de interessante masterclasses van muziekproducers zoals: Brooks, Emiliano Caballero, Dan D'Ascenzo, Monty Studios,... 

Zij tonen keer op keer dat ze over de nodige know-how beschikken  wat betreft elektronische muziekproductie. Ook heel grote muziekscholen/labels hebben hier een stand/demodrop. Abbey Road Institute, Spinnin Records en TBA-Music om er enkele te noemen.

Ze hebben dan ook ieder voor zich een andere smaak voor muziek
en een andere manier van werken. Dit is wat dancefair net zo boeiend maakt, een ontmoetingsplaats van alle soorten genres muziek en de verschillende manieren van werken ontdekken.

Ook al sluit de masterclass die je bijwoont niet altijd aan bij het genre dat je zelf ligt, toch kun je steeds wat bijleren. De producers tonen vooral hun manier van werken, welke VST-Plugins zij toepassen op bepaalde sounds & vooral op welke manier je je workflow kan verbeteren door bepaalde technieken toe te passen.

Elke beursstand had wel iets te bieden en was steeds relevant. Het grote aanbod aan de verschillende soorten nieuwste soft- en hardware en informatie errond is imposant. Ook de stands die niet over de technische kant gaan, zoals demodrops of platenmaatschappijen, hadden steeds iets interessants aan te bieden zoals informatie over het promoten van muziek.

Elke stand zijn specialiteit dus, en dit maakt net het plaatje van EMME compleet.

Een groot voordeel van EMME is dat je effectief nieuwe hardware kan testen alvorens je beslist om het materiaal al dan niet te kopen. Een kat in de zak kopen is dus verleden tijd.

En verder: stickers, boekjes, informatie, ... Noem het maar op. Deze beurs word dan ook ieder jaar groter door het toenemende aantal muziekproducenten in de Benelux. Ook de passie die sommige artiesten doordrijven in hun masterclasses vind ik alleen al de moeite om te gaan!

We kijken allesinds al uit naar volgende editie. Stip september volgend jaar al maar in je agenda!