Gramatik brengt Street Bangerz 5 uit

 

De Sloveen Denis Jašarević, ook wel gekend als Gramatik, maakte de afgelopen jaren naam in het beat-genre als éen van de meest innovatieve en getalendeerde producers. Wie Gramatik live aan het werk zag (bijvoorbeeld op Dour) heeft misschien een ietwat misplaatst beeld van zijn muziek. Live brengt hij namelijk veel (bedenkelijke) dubstep en glitch, bekend werd hij echter met zijn Street Bangerz-CD's. 

Hierop verwerkt hij oude funk, soul en zelfs muziek van The Beatles tot zwoele instrumentele hip-hop-beats. Gramatik zijn beats zijn echter veel meer dan achtergrondmuziek voor raps, het zijn stuk voor stuk volwaardige tracks. Je hoeft geen kenner van het genre te zijn om al van zijn muziek gehoord te hebben, tracks als Muy Tranquilo  of Hit That Jive zijn inmiddels goed voor miljoenen views op YouTube

Begin deze maand loste de man deel vijf van zijn befaamde Street Bangerz, waarop hij ons opnieuw verwent met 12 tracks vol sampleplezier. Fans van artiesten als The Geek x VRVPretty Lights of Kognitif zullen dit album ten zeerste kunnen smaken. Je kan het volledige album hieronder beluisteren.

 

 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel