ODESZA in AB: proeven van de toekomst (26/01)

Zaterdag 26 januari stond ODESZA in een uitverkochte Ancienne Belgique. Als voorprogramma hadden ze hun Foreign Family Kasbo en Fakear meegenomen, dit zorgde ervoor dat er in de Brusselse concertzaal meteen een festivalgevoel onstond. 

Enige minpuntje van de avond: binnenkomen in het midden van Kasbo's set, omdat ODESZA amper een uur eerder op Facebook had laten weten dat ze er toch wat eerder aan zouden beginnen. Not fine, dude. Gelukkig konden we nog net Kasbo's knaller Lay It On Me meepikken. Toen we eenmaal ons plaatsje in de uitverkochte zaal veroverd hadden, kon het feest echt beginnen.

Kasbo zorgde voor een rustige opwarming, waar tweede voorprogramma Fakear voor het zwaardere werk ging. De Franse DJ sloeg ons om de oren met deep house en sloot af met zijn nieuwste Mana, dat zomaar eens nieuw werk van ODESZA had kunnen zijn.

 

Na twee voorprogramma's was het tijd voor de headliner. Ons lange wachten werd beloond met de prachtige Intro van A Moment Apart. Vergezeld van twee saxofonisten en hun hexagon verscheen ODESZA op het podium en meteen was het duidelijk dat Brussel zin had in een feestje. Ook de studenten leken de examens en de blok even helemaal te vergeten.


© Annelies Rom

En wie nog leek te twijfelen aan de klimaatopwarming, kreeg tijdens het concert van ODESZA zijn antwoord. Tijdens Show Me, Late Night en Boy deed het Amerikaans duo temperaturen naar een hoogtepunt stijgen, geen enkele persoon in de Ancienne Belgique stond nog stil. ODESZA voegde daar nog eens Higher Ground aan toe en ja hoor, het eerste van vele hoogtepunten was bereikt. 

Het rustpuntje van de avond was weggelegd voor Across The Room, een samenwerking met soulzanger Leon Bridges. Maar lang duurde de rust niet, na deze song vloog ODESZA weer in het hardere werk en trakteerden ze ons op een live edit van Loyal

 

Afsluiter van de avond was Sun Models, het lied waarmee ODESZA in 2014 wereldwijd mee doorbrak. En van oudste hit naar nieuwste hit, want na Sun Models kwam het DJ-duo nog een laatste keer afscheid nemen met It's Only. Hierna moesten we echter wel definitief afscheid nemen en keerden wij, net als alle andere concertgangers tevreden naar huis. 

'til we meet again, ODESZA.

Bekijk de rest van de foto's hier.

Ontdek meer...Event Review
Artiesten in dit artikel