Review: De Plantage met Perdu, Bjeor & Niels Kenis (09/02)

Zaterdagnacht verplaatsten we ons naar De Serre in Hasselt, hier vond in het oud adminstratief centrum, met maar 200 danstegels, de eerste editie van De Plantage plaats. De Plantage legt zijn focus volledig op muziekbeleving, puur en minimalistisch. Selectors van dienst: Bjeor, Nederlander Perdu en De Serre’s hoogsteigen Niels Kenis.

We startten de avond met enkele consumpties in de bar, de gezelligste ontmoetingsplaats in het centrum van de Limburgse hoofdstad. Rond half 11 trokken we naar boven om schaamteloos onze eerste danspasjes te zetten in een half gevulde zaal die verwarmd werd door een rode gloed en zoals de naam verklapt, een hoop planten.

Hier was Niels Kenis bezig met een erg eclectische opwarming, van Afrikaans getinte percussies tot acid breaks en weer helemaal terug. Funky was een understatement. Tegelijk was het ook Niels zijn eerste solo optreden onder zijn geboortenaam. Voor degene die auditieve ondersteuning nodig hebben bij de omschrijving, hieronder vind je de recording van zijn set terug. Fijne selectie, Niels!

Naar het einde van zijn set toe begon de zaal goed vol te lopen met als gevolg dat de temperatuur de lucht in schoot. Gelukkig werd er af en toe een raam open gezet om de dansers te verwennen met een fris briesje.

Over een fris briesje gesproken. Na Niels was het de beurt aan Bjeor, de Leuvense selector met Limburgs bloed. Zijn selectie bleek de perfecte aanvulling op de opwarmset van Niels. Ook hij zorgde voor een erg eclectisch avontuur. Van 80’s disco tot diepere moody techno. Soms was het even zoeken wat de Limburgse dansbenen nodig hadden om volledig op gang te geraken. De rollende hats, stabs en modervette baslijn in Windows van SIL bezorgden ons toch al kippenvel. Wat een plaat!

Afsluiter van de avond was de Amsterdamse Perdu. Met support van Palms Trax en Hunee op zijn tracks, is hij toch wel een jongen om in de gaten te houden. Jammer genoeg waren we niet lang genoeg gebleven om een beeld van zijn set te scheppen, maar een vogeltje is ons komen influisteren dat het de moeite was! Afsluiten deed hij met een klassieker.

Conclusie van de avond? Een geslaagde eerste oogst met een Dekmantel geurtje in de lucht. Bazensets door Niels Kenis, Bjeor en Perdu. En héél veel zin in die tweede editie die plaatsvindt op 22 februari met Dexter, DMT Lemons en Goldfox. Voor de degene die het afgelopen zaterdag gemist hebben, zorg dat je er bij bent.

Ontdek meer...Event Review
Artiesten in dit artikel