Flume is terug met nieuw album: "Hi, This Is Flume"

Het is de afgelopen maanden erg stil geweest rond Harley Edward Streten aka Flume. De laatste post op zijn facebook-pagina dateerde van 7 juni vorig jaar. Het gerucht ging dan ook de laatste maanden dat hij aan iets nieuws bezig was. Eergisteren werden onze gebeden verhoord, toen verscheen op de pagina van de 26-jarige Australiër een gepland bericht om live te gaan met een nieuwe mixtape "Hi, This Is Flume".

Bij Flume is één plus één: twee. Een nieuwe mixtape betekent: een nieuw album. Gisteren werden we 42 minuten en 27 seconden lang verwend met een mix van alle tracks van zijn nieuw album. Zowel visueel als auditief een verademing op alle gebied, voor de visuals werkte Harley opnieuw samen met Jonathan Zawada. Dezelfde man die de zeer herkenbare visuals van Skin uit zijn brein toverde. Het album bestaat uit 17 nummers en bevat samenwerkingen met onder andere SOPHIE, Eprom, JPEGMAFIA, HWLS, slowthai en Kučka

Nog experimenteler dan zijn laatste werk. Dat is de eerste indruk die wij kregen bij het horen van zijn nieuw album. Een hit als "Never Be Like You" zoals op "Skin" lijkt er niet in te zitten. Dit gaf Flume ook indirect aan in de vier-delige documentaire die ook niet zo lang geleden het licht zag. Hij wilt met "Hi, This Is Flume" nog meer zijn stempel drukken. Dat is hem volgens ons wel aardig gelukt. Beluister zijn nieuw album samen met super vette visuals waarin hijzelf de hoofdrol speelt. De release van het album staat gepland voor juni. 

Artiesten in dit artikel