Review: Linke Soto x M-plant: Robert Hood / MCDE (22/03)

Afgelopen weekend trokken we naar Maastricht voor Linke Soto x M-Plant: Robert Hood / Motor City Drum Ensemble. Met de komst van deze twee heren kwam er niet één maar kwamen er twéé legendes naar het zuiden, voor elke liefhebber van het elektronische genre dus wat wils. Toch wel een primeur in deze regio.

Het was voor ons de eerste keer dat we onze dansbenen gingen losgooien in Maastricht. Na enkele consumpties op het gekende Vrijthof trokken we naar de Muziekgieterij om de M-Plant labelnight met special guest MCDE bij te wonen.

Bij aankomst was het enkele minuten voor één uur en stond de Duitser Danilo Plessow aka MCDE klaar om het over te nemen van lokale held Oliver Way. Artiesten stonden op gelijke hoogte met het publiek, wat resulteerde in een slecht zicht vanuit het midden van de zaal. Daarom schoven we schaamteloos enkele rijen naar voor.

Danilo pikte de draad op waar Oliver zijn set beëindigd was. Hij ging even op zoek naar de juiste brandstof voor de motor van de dansbenen van het Nederlandse publiek. Maar na een dikke twinitig minuten begon deze op volle toeren te draaien. Dit onder andere met een track van de makers van de zomerhit van 2018, Krystal Klear.

Van italo naar 80's disco én weer helemaal terug naar een house plaat gevuld met rave stabs die door merg en been gingen. En dit anderhalf uur lang. Danilo Danilo Danilo, Wat ben jij toch één van onze favoriete selectors. 

Om klokslag drie uur kreeg MCDE een daverend applaus en onthaalden we de Underground Resistance original, Robert Hood, die de 25ste verjaardag van zijn doorbraak album kwam vieren. En of deze man alle verwachtingen inloste: stevige kickdrums die elkaar vlotjes opvolgden, opgevuld met een arsenaal aan cymbalen, gospel zangeressen en stabs. Een betere muzikale omschrijving kunnen we van deze man niet geven. 

Conclusie van de avond? Een enorm leuke eerste danssessie over de grens, MCDE bevestigt nogmaals waarom hij één van onze favoriete selectors is en Robert Hood blaast 25 kaarsjes uit met de hoge frequenties van zijn arsenaal aan cymbalen. Op het evenenemt kondigde de heren van Linke Soto hun volgende gast alvast aan: Helena hauff zal 18 mei achter de draaitafels te zien zijn in de Muziekgieterij. 

 

Ontdek meer...Event Review
Artiesten in dit artikel