Aftellen naar Liquicity Festival (19-21/07)

De zon laat meer en meer haar aanwezigheid opmerken en dat betekent voor ons maar één ding: de festivals komen er terug aan. Met nog 111 dagen tot Liquicity Festival, vonden we het dan ook de perfecte gelegenheid om jullie elf aanraders voor te schotelen voor dit festival.

1. Fox Stevenson

Liquicity Festival zal zich dit jaar opnieuw afspelen in het Nederlandse Geestmerambacht en dit van 19 tot 21 juli. Kan je maar één dag aanwezig zijn? Geen probleem voor fans van Fox Stevenson, hij zal namelijk élke dag een set voor zijn rekening nemen. Onze dansbenen zullen dus niet gespaard blijven. 

Fox Stevenson is al jaren een vaste naam bij Liquicity en was al talloze keren aanwezig op hun Antwerpse editie. Op 4 mei, de volgende editie, tekent hij jammer genoeg niet aanwezig, maar dat kunnen we dus driedubbel en dik inhalen op het festival.

2. Dustkey

"Een naam om in het oog te houden", vertelde Philippe van High Tea Music ons nog een tijdje geleden en we geven hem geen ongelijk. Pieter Speelman, de man achter de stoffige toetsen, heeft nog maar enkele gigs op zijn naam staan en mag daar dit jaar meteen Liquicity Festival aan toevoegen. Hij is ook te horen op de Earl Grey EP van High Tea, die enkele maanden geleden gereleaset werd.

3. Polygon

Niet te verwarren met Porygon, een Pokémon die je ongetwijfeld zal kunnen vinden op het terrein van Liquicity Festival, presenteren we u Polygon. Met dit project bundelen Julian Plak en Elliot Galofaro hun krachten. Vorig jaar werden ze opgemerkt door Liquicity en Viper, dit jaar krijgen ze de kans om hun talent te tonen.

4. Nexus & Tight

Te zien op de Liquicity Antwerp én op Liquicity Festival. Nexus & Tight is een naam waar de drum&bass-scene in 2019 niet naast kan kijken. Tim Cox, de man achter deze klepper, staat al sinds 2011 achter de draaitafels en stond hiermee vorig jaar op de negende editie van RAMPAGE. Deze passage gemist? Grijp dit jaar dan je kans.

5. Feint

Enkele maanden geleden bracht hij zijn track Drifters (ft. Elizaveta) nog naar buiten en deze zomer kan je deze helemaal live gaan ontdekken. Andrew Isaac Hu, in de muziekwereld beter bekend als Feint, tekent ook present op Liquicity Festival. Deze Monstercat-protégé kon in 2013 ook al gespot worden in Geestmerambacht. Ook hem kan je eerder al aan het werk zien op Liquicity Antwerp in Trix, op 4 mei.

6. Muzzy

Mustafa Alobaidi, aka Muzzy verwierf faam met zijn X No Way Out, way back in 2010. Sindsdien speelt hij voor het Canadese label Monstercat. Verder bracht hij al tracks uit voor UKF en Liquicity en vorig jaar verscheen zijn laatste The Cascade EP. Drum and bass, drumstep, dubstep... deze man kan het allemaal.

7. Technimatic

Met het album Desire Paths drukte Technimatic in 2014 hun stempel op de muziekwereld. Twee jaar later volgde Better Perspective, waarop ze nog maar eens bewezen dat ze hun plaatsje waard zijn in de drum'n'bass-wereld. Dit jaar verscheen single Holding On (ft. Matt Wilson), maar stiekem hopen we snel een nieuw album te verwelkomen. Misschien naar aanleiding van hun passage op Liquicity Festival en Liquicity Antwerp?

8. Inja (live)

Eén van de weinige livesets op Liquicity Festival is dit jaar weggelegd voor Inja. MC, dichter, artiest, vader, kok... deze man kan alles. We twijfelen er dus niet aan dat een festivalweide doen ontploffen ook behoort tot de lijst van zijn talenten.

Inja is één van de grootste namen uit de Engelse undergroundscene en draait al enkele jaren onder het toeziend oog van Hospitality Records. Ook hem kan je komen ontdekken op Liquicity Festival.

9. Hybrid Minds

Hij bracht eerder dit jaar een track uit met de enige echte Koven (In Your Arms), draaide in 2018 op UKF Open Air en staat dit jaar op Liquicity Festival: ook Hybrid Minds is een topnaam die u zeker niet mag missen. Liquicitizens kennen hem misschien al wel van zijn passage op Liquicity Winterfestival 2017, nieuwe bezoekers kunnen hem deze zomer gaan ontdekken op de zomereditie. 

10. Levela

Hij leerde de kunst van het producen op de piepjonge leeftijd van dertien jaar en jaren later staat hij nu ook op Liquicity Festival. Levela is onze tiende en voorlaatste aanrader voor deze zomer. Zijn eerste track Nightmare uit zijn aankomende Cerebral EP werd afgelopen week gedropt, perfect om u voor te bereiden. 

11. Edlan

Ernst Lanting maakt muziek onder de naam Edlan, en dat doet die goed. In zijn sets kan u zich verwachten aan een mix van drum'n'bass, dubstep, glitch en house. Deze veelzijdige DJ maakt deze zomer zijn opwachting op Liquicity Festival. Wij zijn er alvast bij.

Overtuigd na het lezen van deze elf namen, of toch meer zin gekregen in het feestje op 4 mei? Koop dan je tickets voor Liquicity Festival of Liquicity Antwerp hier. Tot dan?