RAMPAGE dag 1: een nieuwe dimensie (29/03)

RAMPAGE mocht dit jaar tien kaarsjes uitblazen en dat konden ze natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Op 29 en 30 maart nodigde het grootste drum'n'bass-dubstep indoorfestival ter wereld daarom tientallen DJ's uit, om ervoor te zorgen dat het een geslaagd verjaardagsfeestje werd.

Beginnen deden we de avond met Radar Records Soundsystem, het label van papa Rampage, Murdock. Andromedik mocht het Sportpaleis aan het dansen brengen en dat deed hij met oude bekende plaatjes en ook wat nieuwe muziek. Een tijdje later nam collega D-Nasty het roer over, hij spaarde de zaal niet van de dreunende jump-up en zorgde zo voor het eerste skankmomentje van de avond. Afsluiter van de eerste act was Doctrine. En wie Doctrine zegt, zegt Rampage Anthem. Deze song ontbrak dus niet in zijn setlist.

Feminisme op Rampage, het bestaat. De tweede act van de avond bestond namelijk uit drie vrouwen: Harriet Jaxxon, Liz-E en Tekitoka zorgden ervoor dat de grond trilde onder onze voeten. Eén woord dat alvast niet in hun woordenboek stond, was 'verveling'. Telkens wanneer de sleur om de hoek kwam piepen, verbaasden het trio ons opnieuw. We werden verwend met een afwisseling van drum'n'bass, dubstep en soms zelfs een snuifje raggae.

Voor wie fan is van harde, dreunende beats, moest gisteren bij Alex Perez en Skeptical zijn. Deze twee namen lieten de bass vooral zijn werk doen en met de hulp van SP:MC hielden ze het publiek in vervoering. Weinig nieuws te horen, wel heerlijk gedanst.

"Een feestje begint pas echt als het dak er helemaal afgaat", wordt er wel eens gezegd. Dat was dan ook exact wat er gebeurde tijdens Infekt b2b Murda. Het decor van RAMPAGE, dat altijd prachtig in elkaar zit, kwam letterlijk omhoog, zodat we konden genieten van een geweldige lichtshow. Infekt en Murda vuurden scherpe dubstep op ons af, waarop het onmogelijk was om stil te staan. Gelukkig liet het duo de nodige adempauzes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RAMPAGE (@rampagebelgium) op 29 Mrt 2019 om 8:28 (PDT)

En na scherpe dubstep, was er opnieuw harde drum'n'bass, en dat uit het kamp van Monstercat. Het label had zijn beste DJ's meegebracht, met als resultaat dat Fox Stevenson, Koven, Muzzy en Feint allemaal samen op het podium van RAMPAGE stonden. Mensen die liquid bass hadden verwacht, bleven op hun honger zitten. We werden bestookt met jump-up en dubstep, maar dat leek het Sportpaleis niet te deren, de feestmassa vierde vrolijk verder.

Na het feestgedruis van Monstercat, was het tijd voor het echte werk. Dimension doofde voor het eerst de lichten van het Sportpaleis, om het publiek daarna te bestoken met een fantastische lichtshow. Ook de feestmuziek ontbrak niet, hij vuurde de ene na de andere knaller op ons af. Stilstaan was nu even niet aan de orde.

Ook Exision gunde RAMPAGE geen enkele seconde van rust. We werden omvergeblazen door zijn dubstep en zijn verstommende visuals. De meest gefilmde show van de avond, en wie er bij was, begreep heel goed waarom.

Wie dacht dat ze na twee uur hevig feesten nu toch wel wat pauze hadden verdiend, moest toch nog even wachten. Sub Focus opende meteen met zijn knaller Rock It, en dan weet u dat de stemming gezet is voor de rest van de set. Voeg daar nog eens een b2b met Wilkinson aan toe en dan gaaat het dak er helemaal af. Desire, Tidal Wave, Afterglow, Take You Higher... deze tracks passeerden allemaal de revue. 

Macky Gee mocht één van de laatste sets van de avond verzorgen en dat deed die met klasse. Desondanks de vermoeidheid bij vele feestvierders begon in te slaan, sloeg Macky Gee er toch nog in enkele moshpits te doen losbreken. Onze conclusie: we hebben hem liever alleen, laat SaSaSaS maar thuis.

Uitbollen deden we met Dion Timmer, die vernieuwende dubstep had meegenomen. Zo hoorden we een remix van Britney's Toxic, een heerlijke verfrissing toch wel. Ook I'll Fly With You van Gigi D'Agostino werd in een modern dubstepjasje gestoken.

En waar we met Dion Timmer uitbolden, werden we uitgezwaaid door de drum'n'bass van Culprate b2b Signal b2b Disprove. Dit twaalf uur durende feestje had voor ons lang genoeg geduurd. Op naar dag 2!