Apparat in AB: de man die muziek tot leven brengt (28/04)

Het was al even geleden dat we Sascha Ring, ook bekend onder de naam Apparat, in ons land mochten verwelkomen en het was meteen ook zijn eerste Belgische optreden sinds de splitsing van Moderat. We hebben even tijd nodig gehad om die break-up te verwerken, maar nu zowel Modeselektor met ‘Who else‘ als Apparat met ‘LP5‘ twee fantastische albums uitbrachten, vinden we het al heel wat minder jammer dat ze beiden hun eigen weg zijn gegaan.

K Á R Y Y N was meegekomen als voorprogramma. Haar zagen we een kleine maand geleden al aan het werk op BRDCST. Toen had ze alle tijd om ons te overtuigen, waar ze het vandaag moest toen op amper een half uur tijd. Het werd een concert dat je het best beluisterde met de ogen toe, want waar de visuals de wensen over lieten, slaagde ze erin om met haar muziek de Ancienne Belgique stil te krijgen.

Hierna was het tijd voor Apparat, die het zich gemakkelijk had gemaakt en zonder schoenen het podium op kwam gewandeld. Eerder vertelden we je al dat ‘LP5’ het best beluisterd kan worden in een donker kamertje en op 28 april was de AB precies dat. Met minimalistische belichting werd alle aandacht gevestigd op de muziek en harmonie tussen de artiesten. De muziek van de Duitse producer, die nochtans elektronisch is, werd vandaag gebracht door maar liefst vijf muzikanten die tijdens de set nogal eens durfden te verwisselen van instrument. Over mannen van vele talenten gesproken.

‘I’m a little bit in a sunday mood, but not mellow at all’ was de zin waarmee Sascha Ring zijn Brusselse publiek verwelkomde en meteen ook de toon zette voor de rest van het concert. Hij bracht intiemere nummers als ‘CARONTE’ en ‘IN GRAVITAS’ vanop zijn nieuwste plaat, waarop het publiek subtiel mee bewoog. Deze wisselde hij af meer bombastische nummers als ‘You don’t know me’ en ‘Circles’ waarop het publiek wel helemaal uit zijn dak ging. Dat laatste kon rekenen op zoveel applaus, dat het bijna leek alsof hij al aan zijn laatste nummer gekomen was. Toch kozen ze voor het heel wat kalmere, meer intieme ‘Black water’ om de show af te sluiten en de concertgangers tevreden naar huis te sturen. Al hebben we even gerouwd om de splitsing van Moderat, na dit optreden zijn we hen er dankbaar voor.

Ontdek meer...Event Review
Artiesten in dit artikel