Peggy Gou's DJ-Kicks komt eraan in juni

DJ-Kicks is zonder twijfel één van de bekendste mixseries ter wereld. Al twee decennia lang nodigen ze artiesten, voor wie hun hart elektronische muziek klopt, uit om via hun verzameling aan platen hun muzikale reis te schetsen en identiteit te weerspiegelen. Met dit keer aan zet: Peggy Gou.

Voor degene die haar niet kennen, shame on you. Toch een kleine schets van deze Koreaanse dame. Een rebelse Peggy werd op 15-jarige leeftijd door haar ouders naar Londen gestuurd om daar haar studies af te maken. Hier heeft ze dan ook haar passie voor elektronische muziek ontdekt.

Peggy begon met draaien terwijl ze studeerde aan the College of Fashion in Londen. In 2016 releaste ze haar eerste EP op Redkids: Art of War. In diezelfde periode maakte ze ook een lijstje met doelen in haar carrière. Eentje ervan was als eerste Koreaanse DJ in de Berlijnse techno-club Berghain spelen. Enkele maanden later kon ze dit van het papiertje in haar achterzak afvinken. Een voorbode van een opvallende doorbraak die er in de jaren nadien kwam.

Vorig jaar kreeg de 28-jarige Koreaanse de vraag of ze deel wou uitmaken van de legendarische DJ-kicks series. Iets waar ze in een overvolle agenda toch wel graag tijd voor wilde vrijmaken. In de mix die ze heeft samengesteld is het niet de energie van haar DJ-sets die naar boven wordt gebracht. Wel is het een muzikale weerspiegeling van haar reis als artieste. Van disco tot techno, house én zelfs electro. 

18 nummers staan er in totaal op, waarvan drie exclusieve tracks. Peggy start haar reis door haar platenbakken met "Fluresence", een ambient klassieker uit 1993 van Spacetime Continuum. Aangevuld met een eerste exclusief nummer die uit haar beginjaren als producer komt. Verder kan je in de mix ook het werk van kleinere maar erg getalenteerde artiesten als Deniro en I:Cube terugvinden. Ook haar grote inspiratie Aphex Twin en Andrew Weatherall hebben een plekje op haar plaat gekregen.

Een leuk weetje voor de fans: haar mix bevat ook een unreleased Peggy track die binnenkort op haar kersvers label, Gudu, zal verschijnen. Een klein voorgevoel doet ons vermoeden dat het om deze gaat. Haar typerende piano sound begeleid door een rollende acid baslijn. Hmmmm...

Niet alleen via haar selectie wilde Peggy een boodschap overbrengen, ook achter het artwork voor haar DJ-Kicks mix schuilt een verhaal. Als eerste Koreaanse DJ die deel uitmaakt van DJ-Kicks wilde ze iets terugdoen voor haar Koreaanse herkomst. Een tijger is erg belangrijk in de Koreaanse cultuur en is tegelijkertijd een weerspiegeling van Peggy haar persoonlijkheid zelf. Aan iedereen die commentaar heeft (zonder research te doen) op dierenmishandeling: de tijger is gephotoshopt. Peggy is van mening dat de mens zich niet moet moeien in het leven van de tijgers, nochtans is het een diersoort die met uitsterven bedreigd is. Een metafoor die ook in het artwork verwerkt is. Als je de cover omdraait, verdwijnt de tijger.

Alleen maar meer respect hebben we nu voor de 28-jarige vrouwelijke Koreaanse DJ. Niet alleen brengt ze ons een persoonlijk muzikaal verhaal dat haar gebracht heeft tot de dag waar ze vandaag staat. Ook een levensles speelt in deze DJ-Kicks serie een grote rol. Het bewijs dat de carrière voor Peggy Gou nog maar pas van start is gegaan.

Artiesten in dit artikel
Tags