Fuzz Mixtape Series: Ridoe

De zesde Fuzz Mixtape komt van Limburger Ridoe aka Emiel Lemmens. Na een jarenlange zoektocht naar zichzelf als artiest begint deze man stilaan klaar te geraken voor de volgende stap. Waar die stap precies naartoe gaat, weet niemand. Maar dat deze knaap het potentieel heeft, merken we zonder twijfel aan zijn tape. Maar Emiel...

Fuzz - Hoe ben je in het nachtleven terecht gekomen? En hoe heb je je passie voor techno ontdekt?

Emiel Lemmens - Mijn eerste echte aanraking met techno en het nachtleven in het algemeen was op I Love Techno in 2014. De laatste editie in België. In het begin snapte ik er eigenlijk geen hol van, alles klonk hetzelfde. Dat is wat veel mensen nu nog steeds zeggen. Maar ik vergelijk techno altijd met bier of wijn. Hoe vaker je dat proeft, hoe lekkerder je het gaat vinden. Het is gewoon een kwestie van gewenning en verschillende smaken ontdekken.

Fuzz - Als artiest groei je natuurlijk in wat je doet, heb je dit tot nu toe ervaren?

E.L. - Absoluut! 2 jaar geleden was ik nog geselecteerd voor de voorrondes van DJ-Mania. Maar de set die ik daar neerzette was te ‘gewoon’. Ondertussen denk ik wel mijn eigen stijl te hebben gevonden waarmee ik toch altijd iets anders wil doen tijdens mijn set dan andere dj’s.

Fuzz - Waar haal jij je inspiratie uit als artiest?

E.L. - Ik vind het heel interessant om andere artiesten te analyseren en hun sets te beluisteren. Ik vind het fascinerend hoe iedere artiest toch steeds zijn eigen stempel weet te drukken tijdens een set. Dat werkt heel inspirerend en toont ook aan dat uw eigen ding doen nog altijd het beste is. Ik haal ook veel inspiratie uit ambient en breakbeat nummers. Dat hoor je ook wel in mijn sets.

Fuzz - Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

E.L. - Moeilijke vraag. Ik probeer altijd een bepaalde emotie in mijn sets te steken. Ik hou wel van die melancholische sounds die u helemaal weg laten dromen. Om dan vervolgens weer met de voeten op de grond te komen met een stevige break of diepe kick. Ik probeer het publiek ook altijd te verrassen, maar dat wil elke dj wel. (lacht)

Fuzz - Zijn er volgens jou genoeg podiumplaatsen waar Ridoe zou kunnen spelen?

E.L. - Soms heb ik het gevoel van niet. Ik zou toch graag wat meer gigs binnenhalen en regelmatiger spelen.

Fuzz - Wat is de coolste gig die je al gespeeld hebt?

E.L. - Dat zal ÂRCH in ’t Gewelf in Leuven geweest zijn. Een B2B2B met KÏNG en Elia waarbij we om het uur afwisselden. Zo mocht ik de warm-up, peak time en een halve graveyard shift doen. Zalig om elke keer een ander moment van de avond in gang proberen te houden.

Fuzz - Heb je werkpunten waarin je zelf nog wilt verbeteren?

E.L. - Ik betrap mezelf er telkens weer op dat ik toch durf terug te grijpen naar de meer gekende platen, waarvan ik zeker ben dat het publiek los gaat. Dat moet af en toe, maar dat vind ik te gemakkelijk. Ik wil mezelf en het publiek meer uitdagen.

Fuzz - Wat mogen we in de toekomst van je verwachten?

E.L. - Momenteel is de agenda vrij leeg… Ik ben wel bezig met een nieuw conceptje, Komplot. We hebben er nog wel wat werk aan, maar ik hoop binnenkort toch de eerste stappen te kunnen zetten om het echt openbaar te maken.

Fuzz - Wat is je ultieme droom om ooit als artiest te bereiken?

E.L. - Dream big zeker? Nee nee, ik denk dat mijn volgende doel is om op het podium van wat Belgische clubs te kunnen spelen. Dan spring ik al een gat in de lucht. (lacht)

Fuzz - Je hebt nu al je eigen feestje: Komplot. Mogen we in de toekomst nog edities verwachten?

E.L. - Momenteel staan er nog geen concrete edities gepland, maar die komen er zeker. Zoals ik al zei, wil ik het niet enkel op een feestje houden. Ik wil met Komplot een nieuw platform creëren voor liefhebbers van meer underground elektronische muziek. Met dan ook de focus op lokaal talent. Ik wil jonge artiesten zoals mezelf de kans geven om zich te tonen. Het is al moeilijk genoeg om op uw eentje ontdekt te worden, dus een duwtje in de rug kan nooit kwaad. 

Ontdek meer...Mixtape Series
Artiesten in dit artikel