Loumana releaset debuut EP Géométrie

In België lijkt de future beats scene nog steeds wat op de achtergrond te spelen. Toch hebben we heel wat talent van eigen bodem. Denk maar aan LTGL (nu Ashley Morgan), EKANY en Le Motel. Brussel-based producer Loumana bevestigt dit nu nog maar eens met zijn sterke debuut EP Géométrie, uitgebracht op Cosmic Pop Records.

Loumana is een naam die hoogstwaarschijnlijk (nog) niet bekend in de oren klinkt bij de meesten. Hij groeide op in Burkina Faso, reisde heel Afrika rond en belandde op zijn 14de levensjaar in Brussel. De plaats waar hij de liefde voor producen ontdekte. De afgelopen jaren bracht hij zelf al tal van edits en producties uit, die nu gevolgd worden door zijn eerste officiële release Géométrie. De inspiratie van zijn EP haalde hij van artiesten als Flying Lotus en Monte Booker.

Géométrie bevat veel elementen die we herkennen uit de sound van bekendere future beat producers. Denk aan Sam Gellaitry's plucks en vocal chops. Toch is de EP een vernieuwende afwisseling van puur elektronische beats en tracks met gelukzalige vocals van Aslihan Hird en Roxy Rose die wel eens in Spotify's moody afspeellijsten terecht kunnen komen. Check de debuut EP Géométrie van Loumana hieronder!