RIMBU viert verjaardag met Kobosil en 999999999

Op 14 februari kunnen fans van industrial en harde techno hun hart ophalen want dan is het weer tijd voor Rimbu in Kompass. De organisatie van het event waar wij al enkele jaren trouwe klant zijn strikte in het verleden al namen als RandomerVTSS & SPFDJPercMiss Djax en Nico Moreno.

Rimbu is om verschillende redenen ons alltime favoriete evenement. Eerst en vooral zet de organisatie zwaar in op beleving. Dit doen ze mede door geschifte visuals te brengen rond een thema, dat dan weer gebaseerd is op de meer obscure wezens uit het dierenrijk (denk bijvoorbeeld aan een gigantische arendskop die lasers vanuit zijn ogen afvuurt). Ten tweede voorzien ze telkens weer een heerlijke line-up die tjokvol extreem goede namen gepropt is.

Ook voor deze editie hebben ze wederom een line-up die op zijn minst indrukwekkend te noemen is. Headliner van dienst is niemand minder dan Kobosil. Wij zagen de Duitser deze zomer al aan het werk op Extrema Outdoor, waar hij een waanzinnige set speelde. Verwacht van hem rauwe, pompende techno à la Dax J. Daar begint het bovendien nog maar bij want ook de acidkoningen van 999999999 tekenen present voor een liveset.

Verder prijken ook Parallel Circuit (de organisator van Voltage Festival) en éen van ’s lands meest getalenteerde producers van het moment, [KRTM], op de affiche. Die laatste komt ook een liveset spelen, wij zagen hem al eerder live aan het werk op Rimbu en garanderen je dat hij weinig tot niets van de zaal over zal laten. Last but not least is er uiteraard nog TWAN, die mee in de organisatie zit en wiens Rimbu-sets niet minder dan legendarisch zijn.

Het thema van deze editie is weerwolven, bereid je dus voor om op Valentijnsnacht de wolfsdolheid over te laten nemen en te transformeren in een monster met maar éen doel: Kompass kapotstampen!