Fuzz Five #83 - Ramon Tapia

De 83e Fuzz Five is er eentje van de Nederlander met Chileens roots, Ramon Tapia. In 2019 releaste hij op tal van labels waaronder Drumcode, Terminal M, Suara en zijn eigen Saywhat? Recordigs. Vandaag helpt hij ons allen de dag door met een selectie van vijf tracks die door de jaren heen zijn ziel raakte.

Push – Acid Hysteria – USA Import Records (1994)

Dit was de eerste plaat van Mike Dierickx onder zijn wereldberoemde artiestennaam: Push. Een acid-plaat van formaat in de typische rave-stijl waar België bekend om stond in 1994. Het grappige is dat ik enkele jaren daarna in de platenzaak van dit label ben beginnen werken en daar dezelfde studio gedeeld heb als Mike. It blew me away then and it still does now. Pure nostalgie.

Johannes Heil – Golden  Dawn – Kanzleramt (2000)

Johannes Heil is een producer die mij altijd heel erg geïnspireerd heeft, tot op de dag van vandaag. Deze plaat was een van de eerste die me volledig wegblies! Simpel, maar zo effectief. Dancefloor beast.

Sound Stream – Rainmaker – Soundstream (2008)

Ik ben altijd al een sucker voor discoloops geweest aangezien ik hou van samplen. Toen ik deze plaat tegen kwam, moest hij gewoon in deze short list staan. Deze man kwam aan met een sound die weinigen kunnen evenaren. Voor mij voelt het aan als een kruising tussen tussen sneak, daft punk en Ian pooley. In de tijd dat ik meer house en tech house speelde is deze toch vaak gedropt en heeft menig beentjes laten swingen. Funky, warm, simpel en oooo zo groovy. Wish I made it, but I didn’t. Timeless.

Air Frog – Bon Voyage – Svek  (2001)

Dit is een van de platen die nooit mijn case of tegenwoordig usb  heeft verlaten. Jesper Dahlback & Stephan Grieder als Airfrog waren toch echt een geschenk van de goden voor menig elektronische muziekliefhebbers.

Zodra je deze plaat opzet en  de bass door de speakers beukt laat hij je niet meer los. Het heeft mij toch even geduurd om een bass zoals deze na te maken, tegenwoordig is het wat makkelijker om een preset te vinden vergeleken met 18 jaar geleden. Techno met een groovy underline, just my cup of tea.

Aaron Carl – Crucified  –  ( Maas Michigan Bass mix )  - Soma Records ( 2000 )

Dit is echt een van de remixen die de tand des tijds heeft overwonnen. Ik dacht altijd dat dit een Timo Maas remix was maar kwam er later achter dat dit eigenlijk een pseudo is van Ewan Pearson. Next level productie en die vocal… Om duimen en vingers bij af te likken.

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel
Tags