Fuzz Première: Cellest - Sonder

Cellest is het nieuwe project van Jeroen Ernest Geboers, die u misschien ook kent als producer van MAYEMI (Dries Meeus, Jaguar Jaguar) en Multani (Niels Meukens, Warhola). Wij mogen zijn nieuwe track, Sonder, in première aan u voorstellen.

 

Fuzz: Wat inspireert je tijdens het schrijven van je muziek, of meer bepaald deze track?

Ik word vaak geprikkeld door soundtracks van films. Maar ook omgekeerd, als ik aan het schrijven ben visualiseer ik beelden bij mijn muziek, die op hun beurt weer inspirerend werken voor de track zelf, en die later ook hun weerslag hebben in de visuele omkadering en het artwork.

Voor dit nummer haalde ik veel inspiratie uit de film Brazil. Vernoemd naar het nummer Aquarela do Brasil dat meermaals in de filmscore terugkomt en een satire is op de totalitaire Braziliaanse overheid. De film volgt een man in een dystopische en extreem bureaucratische wereld die zijn saaie alledaagse job en zijn klein appartement wil verlaten voor een vrouw die steeds maar blijft terugkomen in zijn dromen. Maar ook de soundtrack en cinematografie van Blade Runner (Vangelis) of de cyberpunk anime Ghost In The Shell inspireren mij. 

Fuzz: Samen met een paar vrienden richtte je het collectief Liminal State op, hoe is dit idee er gekomen? 

We (Multani, Julian Hival, MAYEMI en Cellest) maken alle vier elektronische muziek die moeilijk in een hokje te plaatsen valt. In België is er weinig draagvlak voor onze muziek omdat het niet binnen een klassiek format past. Vandaar het idee om zelf een platform op te richten.

Fuzz: Hoe zien jullie het collectief precies?

We zijn gewoon vier vrienden met dezelfde visie. We hebben elk ons eigen project, maar achter de schermen helpen we elkaar op verschillende vlakken. We bundelen onze sterktes en kunnen daardoor beroep doen op elkaar. Hierdoor kunnen we het productieproces, het visuele aspect, de promotie en de boekingen in eigen hand houden. Daarnaast zijn we bezig met een eigen label en willen we in het najaar graag zelf shows beginnen organiseren.

Fuzz: Met wie heb je voor deze track samengewerkt?

Ik hou alles zoveel mogelijk in eigen hand. Deze track, maar ook toekomstige muziek schrijf en produceer ik zelf. Voor de final mixdown werkte ik samen met Dimitri Andreas, die tevens ook de track gemasterd heeft.

Fuzz: Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Momenteel ben ik bezig aan mijn eerste EP die ik graag zou uitbrengen in het voorjaar van 2021. In de aanloop daarvan denk ik enkele DJ sets te doen. Eens ik meer materiaal heb is het de bedoeling dat ik mijn muziek live ga brengen.