Fuzz Five #84 - niels kenis

De 84e Fuzz Five is er eentje afkomstig van niels kenis. Als mede-bezieler van De Serre in Hasselt pusht deze man de Limburgse creativiteit via tal van disciplines. Ook De Plantage, zijn nachtelijke escapade, doet steeds meer hoofden draaien: "een thuis voor house, electro & disco". Een rode draad die ook zeker terugkomt in Niels zijn vijf selecties. Check ze hieronder!

1. Abyssinia Infinite - Gole

Als ik deze speel, is er altijd wel iemand die achter de track id vraagt. Cadeautje dat ik overgehouden heb aan mijn trip doorheen Ethiopië vorig jaar. Ejigayehu (Gigi) Shibabaw is de frontvrouw van deze band, ook haar solo werk is - wat mij betreft- zwaar aan te raden. 

2. Against All Logic - If You Can’t Do It Good, Do It Harder


Nicolas Jaar’s 2de persoonlijkheid. Distortion overload in combinatie met een opzwepende acidlijn die neigt naar tinnitus - oorsuizen - in a good way. Als hij dan ook nog eens de energetische vocals van Lydia Lynch eraan toevoegt.. pfoeh.. floorkiller!

 

3. DJ Who - Give a little more (give it to MP)


Voor het eerst gehoord tijdens een weekender in De School - weet niet meer wie ‘m speelde - & toevallig deze quarantaine ontdekt op bandcamp. Zwierende bassline that will get you in the right mood. 


 

4. Fuifnummers - It Began in Italy


Na een magistrale b2b met AliA op Neon Noir in De Serre Hasselt gaf Arno - the man, the legend- Lemons me deze plaat cadeau die hij op zijn beurt van Gratts had gekregen. Als eerbetoon speel ik deze tune zowat elke dj set. Trouwens, Gratts gooide zijn Fuifnummers EP vorige week ook helemaal gratis te grabbel op zijn persoonlijke pagina. Thanks again, Lemons!  

5. Lauer - Know You


We hebben nogal een schuchtere, beetje afwachtende crowd in Limburg. Met De Plantage proberen we de juiste snaren te raken om je de ganse nacht lang mee te pakken in het verhaal van de dj’s. Onze laatste gast -Tjade- dropte deze van Lauer en we stonden allemaal met open mond te kijken hoe ons publiek uit de bol ging.. Goosebumps! Tip: pitch ‘m wat hoger, dan komt ie beter tot zijn recht. :)

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel