Thé Dansant roept op om festivalseizoen op te schuiven

Het zijn onzekere tijden voor de muziekindustrie. Ook het dance-event Thé Dansant wacht in spanning af tot volgende week woensdag, wanneer de regering een besluit zal vormen over de evenementen en festivals van deze zomer. In afwachting neemt Thé Dansant het heft zelf in handen en roept op om het festivalseizoen op te schuiven naar een periode die veilig bevonden wordt door virologen.

Zodra de maatregelen worden opgeheven gaan mensen zonder twijfel weer willen samenkomen, stelt de organisatie. Zo werkte Thé Dansant al regels uit om feesten zonder enig fysiek contact mogelijk te maken. Bijvoorbeeld: een gewaarborgde 1,5 meter afstand tussen alle bezoekers met 2,5 vierkante meter per bezoeker ruimte. Extra luidsprekers op verschillende afstanden vergroten de dansvloer en zorgen zo voor minder drukte voor het podium en meer verspreiding. Via verplichte voorverkoop kan ook perfect worden nagegaan van waar de bezoekers komen en het evenement zo lokaal beperken tot de regio waar corona verdwenen is. Dit zijn maar enkele voorbeelden van een langere lijst.

Via hun oproep #movethesummer hopen ze de zomer even op te schuiven. Maar wat de regering effectief van plan is, krijgen we pas woensdag 15 april te horen. Nog even afwachten dus.

Tags