Phoniks en Marcus D remixen Poldoore

In 2015 bracht de Leuvense beatmaker Poldoore zijn Blind Eyes EP uit op Cult Classic Records. Hierop werkte hij voor de titeltrack samen met niemand minder dan Cise Starr. Deze Amerikaanse rapper maakte naam met zijn groep CYNE, binnen de oldschool hip-hop bekend omwille van de soulvolle beats en doordachte raps. Écht indrukwekkend is dat Cise Starr éen van de weinige artiesten is die de eer kreeg om samen te werken met de Japanse beatmaker Nujabes, die in 2010 overleed in een auto-ongeluk en wiens nalatenschap van enorme invloed geweest is op de huidige beat-scene (denk bijvoorbeeld aan de talloze lo-fi-kanalen die op YouTube te vinden zijn).  

Nu, vijf jaar later, werd titeltrack Blind Eyes opnieuw uitgebracht, en voor de gelegenheid staan er ook twee gloednieuwe remixen op. Deze zijn van de hand van Phoniks en Marcus D. Hip-hop-fans zullen Phoniks ongetwijfeld kennen van de steengoede beats die hij voor Awon maakt, maar ook voor zijn extreem sterke remixen, zoals bijvoorbeeld van Back In The Game van Wu-Tang Clan. Zijn remix voor Blind Eyes is een lome, zomerse track waarin hij doet wat hij best kan: soulvolle samples choppen en herwerken tot een mooi, vloeiend geheel, dat amper nog terug te leiden is naar het origineel.

Marcus D is een Amerikaanse beatmaker die momenteel in Tokyo woont en wiens muziek sterk beïnvloed is door de Japanse beat-scene en Nujabes’ muziek in het bijzonder (luister bijvoorbeeld naar Lost Memories en je begrijpt wat wij bedoelen). Ook zijn remix is uiterst zomers en voelt nog iets meer oldschool aan, precies zoals wij onze hip-hop graag hebben!