Vanilla lost nieuw album

Goed nieuws voor de fans van instrumentale hip-hop en zomerse beats, want de Britse beatmaker Vanilla bracht gisteren zijn nieuwste album, Into The Dream, uit. Dit bevat maar liefst 18 zeemzoete samplegebaseerde beats, ideaal materiaal om deze lockdowndagen wat dragelijker te maken. 

Vanilla zijn muziek is een begrip op YouTube. Lofi-kanalen die hun muziek van dromerige anime voorzien smullen van zijn zomerse, lome beats en sommige van zijn tracks schieten tot in de miljoenen views. Zijn langspeelalbum Origin kan gerust tot éen van de meest iconische albums binnen het genre gerekend worden. Bovendien is hij éen van de weinige artiesten die puur bekend wordt omwille van zijn muziek, want Vanilla doet amper tot niet aan PR. 

Na een eerste luisterbeurt onthouden wij Lovin' You, waarin wij Freddie Hubbard zijn Little Sunflower herkennen, Go (want een beetje Nas kan nooit kwaad) en Cloud City als onze favorieten. Het mooie aan een Vanilla-album is echter dat je met elke luisterbeurt nieuwe pareltjes zal ontdekken. Of je het nu opzet als achtergrondmuziek tijdens het werk, barbecuen of bij je dagelijkse lockdowntochtje om de hoek, wij beloven dat je zal genieten.