Nieuwe Soulwax komt er deze maand nog

Later deze maand verschijnt het nieuwe album van Soulwax. Dit zal worden opgedragen aan de EMS Synthi 100 en wie de mannen kent, weet dat dit het instrument is waarmee ze zich zo'n vier jaar geleden opsloten in hun DEEWEE HQ.

Maar hoe gaat dat verhaal nu ook alweer? Laten we uw geheugen even opfrissen. Soulwax is altijd al gefascineerd geweest door de EMS Synthi 100 en dat verbaast ons niets. Het is een fantastisch instrument waarvan er maar 31 zijn over de hele wereld. Kort nadat de Dewaele broers hun DEEWEE HQ openden, ontdekten ze dat het Gentse IPEM (Instituut voor Psycho-akoestische en electronische muziek) zo'n Synthi 100 in hun bezit had én er een tijdelijk onderdak voor zocht. Zo kwam het dat, na heel wat onderhandelen, de EMS Synthi 100 een nieuwe tijdelijke thuis kreeg.

In die tijd maakte Soulwax een album op het legendarische instrument en dat kunnen we vanaf 29 mei beluisteren. Dat is de datum waarop de broers zowel een plaat als een boek uitbrengen, die de gepaste naam EMS Synthi 100 zullen dragen. Zowel het album als het boek kan je nu al vooruitbestellen via deze website

Artiesten in dit artikel