Fuzz Five #87 - JazzDee

De 87e Fuzz Five is er eentje van de Brusselse DJ, JazzDee. Met gigs over heel het land van Dour Festival tot Couleur Café en zijn eigen JazzDee invites-feestjes, timmert deze man stilaan maar zeker zijn weg naar de top. De huidige situatie stopt de jonge DJ ook niet om wekelijks een nieuwe lading muziek via de buis aan de man te brengen. Iemand om in het oog te houden!

1. Jacinta Sanches - Vizinha Ka Bale

Altijd opnieuw, altijd opnieuw een kippenvel moment wanneer die gitaar er in komt! Dit nummer neemt me altijd terug mee naar een leuke open air/ festival waar die avond zon nog volop aan het branden is.
Perfect nummer om de ogen even te sluiten, zachtjes te glimlachen en dan zowat dansen! Is te vinden op de compilatie ‘Adventures in Afropea 3: telling stories to the sea – Luaka Bop

2. Exile House – We The Youth

Een lied met een boodschap! Dit is er eentje die ik toch wel luidop meezing wanneer ik hem speel. Ik heb een zwak voor koperblazers vandaar dat deze me nog wilder maakt. Ik heb een mooie herinnering aan dit nummer. Vorige zomer sloot ik er een event mee af, ik liet het spelen van begin tot einde en ging gewoon zelf mee dansen met het publiek, zal ik niet snel vergeten. Staat op het album ‘Exile house – The Bomb’ het hele album is zeker een aanrader. Percussie en energie on point!

3. Flora FM – Softest Moon

Hard en dromerig. Kicks die je speakers doen kraken en melodieën die je gedachten doen afdwalen. Deze track geeft me telkens opnieuw een flashback naar festivals zoals Horst. Dit is zeker één van mijn favoriete elektronische tracks van het moment! Ontdekte deze op vinyl in Crevette Records en ik was vanaf de eerste seconde verkocht. Een mooie mengelmoes van breaks/house, perfect om even hard te gaan op de dansvloer.

4. The Horn – Whiddon On Down

Grooves, groove, grooves!  De volledige compilatie met deze track ligt hier al even bij mij thuis maar had er nog nooit heel veel aandacht aan gegeven. Tijdens de lockdown ging ik nog eens goed door al mijn platen en kwam ik deze terug tegen. En het is nu pas dat ik er eigenlijk helemaal wild van ben!

Altijd een heel fijn gevoel om platen uit je collectie te ‘herontdekken’. Nog nooit gedraaid op een gig maar ik voel nu al de energie die het zal brengen op de dansvloer! In de eerste set die ik moet gaan spelen na lockdown zal deze er zeker inzitten! Deze track komt voor op de compilatie ‘The Sound Of Love International 002 – Beautiful Swimmers’, zeker een aanrader om even de hele compilatie te checken. Stuk voor stuk pareltjes!

5. Eko Roosevelt – Fly Me Back To Kribi

Zo heerlijk zacht maar stilstaan is echt onmogelijk! Voelt heel warm aan dit nummer, heel organisch en liefdevol. Ik draai deze heel graag in mijn sets, het geeft me altijd het gevoel van “oke, even zachtjes dansen, eens lief kijken naar de persoon naast me, even diep ademhalen en lekker terug verder gaan”.