Fuzz Five #89 - Extrema Outdoor Crew

Het weekend van Pinksteren stond normaal in het teken van beukende kick drums, energetische polsbewegingen en in zand verzopen schoenen. Extrema Outdoor was helemaal klaar om zijn tiende verjaardag te vieren aan De Plas in Houthalen. Jammer genoeg laten de huidige omstandigheden massa-evenementen niet toe tot eind augustus. Om onze organisatoren te steunen, nodigen we vanaf nu wekelijks het hart van een Belgische organisatie uit om een selectie te maken van tracks die het publiek terug meeneemt naar hun eigen dansvloer. First up: de XO-crew.

1. Mano Le Tough - Return To Yoz 

Bas - Deze is inmiddels alweer 6 jaar oud, maar blijft nog altijd een ontzettend dikke plaat, of hij nou uit de speakers in een club blaast, of op een festival. Een hele lage bassline, een kick die precies het goeie moment inslaat, plus een heel aanstekelijke string. En dat alles op een heel laag BPM. 1 zwaaiend handje omhoog en jullie weten wat ik bedoel.

2. Artbat - Papillon

Bas - Wat mij betreft hebben Artur & Batish het laatste jaar een enorme impact gehad op de elektronische dance scene met hun melodieuze & ritmische werken. Hun Cercle set was wellicht een van de betere ooit en deze plaat is een goed voorbeeld van hun progressieve harmonische charme.

3. Push - Universal Nation (Bart Skils Remix)

Bas - In dit rijtje hoort ook een Belgische producer. Een grote classic die iedereen kent en door Bart Skils in een nieuw monstervet techno jasje gestoken werd in 2019. Daar waar de basskick nóg harder is en de melodie lijn gewoon intact is gebleven. Rave on!

4. Joyhauser - Fierceness

Ugur - Het is altijd al een droom geweest van de Limburgse gasten van Joyhauser om een release uit te brengen op Adam Beyer's Drumcode. Met Fierceness is het eindelijk zover. Deze mannen hebben al heel grote stappen gezet de afgelopen jaren en zullen ongetwijfeld hard blijven gaan.

5. Milo Spykers - Traversing

Ugur - Dit pareltje van Milo kan niet ontbreken. Een stevige en meeslepende techno track die opbouwt naar een bijzondere climax. Hij bracht al enkele goede EP's uit op Amelie Lens' label Lenske en maakt ook deel uit van de Lenske Family. Hij heeft zich best al op de voorgrond getoond, maar we gaan zeker nog meer van Milo horen. Je kan trouwens ook zijn live streams deze periode volgen via zijn Facebook.

6. Farrago - Kidney Shot

Ugur - Farrago is een heel goede producer, dat toont hij met zijn laatste EP Kidney Shot die uitkwam op Lenske. Een stevige track met een soort van space-achtige invloed. Ook hij maakt deel uit van de Lenske Family en scheert elk jaar steeds hogere toppen.

7. The Beatles - Come Together

Lomme - Met mijn eerste nummer ga ik terug naar Distrikt 6 in 2018. Net na Hunee & Antal besloot Moodymann de tent volledig stil en donker te maken. Het is tegenwoordig haast nog voor te stellen: een overvolle, pikdonkere tent en dan deze als intro. Genieten. 

8. The Face vs Mark Brown & Adam Shaw - 'Needin' U' (Dimitri From Paris Remix)

Lomme - Mijn 2e nummer wordt een van de laatste nummers van Antal zijn set vorig jaar. Gouwe ouwe van David Morales (The Face), nog nét iets beter gemaakt door Dimitri From Paris

9. andhim - Bermudachords

Mathias - Met deze plaat leerde ik in 2011 de heren van andhim en misschien ook wel een nieuw genre kennen. Blijft tot op vandaag een vrolijke plaat, andhim stelt live ook nooit teleur.

10. Boca - Play With Me (Bellfire Mix)

Mathias - Wat steviger dan de vorige plaat. Deze uit 2002 is mijn track van 2019. Kwam vorige zomer in Hï Ibiza bij een set Ellen Alien terecht. Ze draaide deze plaat een keer in het midden van haar set en nog een keer naar het einde van haar set toe. Needless to say, total chaos.