Fuzz Five #90 - HUNA Crew

De 90e Fuzz Five wordt aangereikt door de jongens achter het Gentse DJ-collectief en "global minded" concept HUNA Sounds. Naast hun jaarlijkse minifestival tijdens de Gentse Feesten met Susobrino, Nosedrip en DTM Funk hebben ze samen met Democrazy ook Altın Gün, Dengue Dengue Dengue, Ammar 808 en DJ Marcelle in hun hometown uitgenodigd. Ook dit jaar hadden ze een bomvolle kalender - tot een virus roet in het eten gooide. Verwacht je aan Midden-Oosterse blaasinstrumenten, Nigeriaanse disco-pop, psychedelische jazz en hyperactieve percussies die doen dromen van mooiere tijden.

1. Anunaku - Teleported

TSVI of Anunaku is volgens ons een van de meest beloftevolle producers van de laatste jaren. Sinds zijn releases op Nervous Horizon - een label dat belichaamt waar we met Huna voor staan- en op Whities vorig jaar zijn we helemaal verkocht. De laatste "Stargate EP" op 3024 telt drie ongelofelijke bangers, dus kiezen is verliezen. De nauwgezette producties met Oosterse invloeden en aanstekelijke percussies maken van Anunaku's tracks vaste waarden in onze sets. We gingen de Britse producer normaal gezien uitnodigen voor een club night in Amigo, maar het lot besliste anders. Wie weet, misschien komt het er ooit nog van?

2. Chuks Ejelonu - Inner Vision

Chuks Ejelonu heeft in de jaren tachtig enkele gigantische hits gescoord in Nigeria en werd soms wel eens het Afrikaanse antwoord op Stevie Wonder genoemd. Hoewel het album waar deze track op stond een overdonderend succes was, zijn er nog maar heel weinig originele platen van te vinden die bijgevolg voor gigantische sommen werden verkocht op Discogs. Gelukkig brengt het Nederlandse reissue-label Monte Cristo nu soelaas door drie van de tracks opnieuw uit te brengen op vinyl. Dikke afro-disco aanrader en eentje die het feest perfect op gang trekt. 

3. Compro Oro feat. Murat Ertel & Esma Ertel - Valley Of Disbelief

Deze Gentse band met enkele heel getalenteerde muzikanten tussen de rangen volgen we al een tijdje. Hun vorige plaat "Suburban Exotica" bevatte al wat Oosterse elementen, maar we zijn heel benieuwd naar de samenwerking met Murat Ertel (van de Turkse psychedelica-band Baba Zula) die in juni uitkomt. Als je weet dat Dijf Sanders achter de knoppen zat en je de eerste track hoort die uitkwam, dan ben je hoogstwaarschijnlijk net als ons meteen verkocht.

4. DJ Nigga Fox - Faz A Minha

Príncipe is een label uit Lissabon dat al lang op onze radar staat. DJ Nervoso, DJ Lilocox, Nidia, ... Het zijn slechts enkele van de veelbelovende dj’s die geaffillieerd zijn aan het label. Een van onze favorieten is zonder twijfel DJ Nigga Fox die een heel vet album uitbracht eind vorig jaar. Kippenvel gegarandeerd wanneer die pianolijn zijn entree maakt.

5. Nicola Cruz - Limon Pelado

Deze Ecuadoriaan volgen we al een tijdje, maar het is pas sinds de laatste twee releases dat we volledig blown away zijn door wat hij doet. In elke Huna Sounds set zit tegenwoordig wel een nummer van Cruz. Deze track is van zijn laatste release op het fijne Optimo label van JD Twitch. Het is een heel vette, percussieve, afro-inspired track die iedereen zonder scrupules wegblaast wanneer ze op een dansvloer (of online publiek) wordt losgelaten.