Fuzz Five #91 - Fuse Crew

Onze 91e Fuzz Five kwam met de postduif overgevlogen vanuit onze hoofdstad, met als afzender: Fuse. De meest iconische club die ons land bezit zou normaal zijn 26e verjaardag hebben gevierd als COVID-19 hier geen stokje voor had gestoken. Wanneer onze clubs terug open mogen is een vraagteken. Voor nu dan: een selectie van 5 tracks uit het hart van de Fuse-organisatie.

1. Ecstasy Club - Jesus Loves The Acid (Steven Van Belle - Booker)

"Voor het eerst gehoord op StuBru in een set van Steve Bug in 2006 op Pierre zijn verjaardag. Jaren later terug gehoord in de club en het dak vloog eraf. Zal altijd een plaat zijn die voor mij synoniem staat met Fuse en die mij meteen naar de main room teleporteert."

2. Loco Dice - Seeing Through Shadows (Steven Van Belle - Booker)

"Het moet ergens in 2007 geweest zijn. Mijn eerste keer naar Fuse. Loco Dice en Magda stonden midden tijdens de minimal periode op de line-up. Het was niet bepaald een drukke avond maar dat kon me weinig schelen. Ik was 17 en was de Fuse binnen geraakt! Eindelijk op de dansvloer van de plek waar ik dan al vele sets van had beluisterd, maar nog nooit naartoe was geweest. Op een bepaald moment speelde Loco Dice deze plaat en ik wist niet waar ik het had. Veel dieper en psychedelischer maken ze de nummers niet meer."

3. AWB - The Fifth Element (Todor Hristov - licht en geluid)

"Deze track heeft letterlijk het geluid van de club mee vorm gegeven omdat ik het bijna altijd gebruik voor de soundchecks. Vraag aan eender wie die al voor Fuse gewerkt heeft in de nacht, ze hebben het nummer allemaal al gehoord. De drums zijn wat gebroken, dit geeft het geluid systeem even de tijd om te ademen en vertelt me veel over de frequenties van de bas. Er zijn ook zoveel imperfecties in deze track zoals micro geluiden die me info geven over waar ik me op moet focussen om de ruimte zo goed mogelijk te doen klinken."

4. Joris Voorn - Incident (Dylan Guaetta - Marketing)

"Er zijn meerdere redenen waarom ik deze plaat gekozen heb. Ten eerste ben ik al jarenlang trouwe fan van Joris Voorn. Ik heb hem onder andere leren kennen door de Fuse presents Joris Voorn compilatie uit 2005.  Daarbovenop was Joris een van de laatste artiesten die in Fuse speelde voor de corona lockdown. De plaat zelf? Er zijn zoveel aspecten aan deze track: stevige knaller, toch groovy, overcompressed piano’s en een melodie met zowel een zomerse als clubby feel. De zomer en de club: twee dingen die ik door de coronacrisis - nu al - mis."

5. Anthony Rother - Youth (Wouter Bleyen - Artist Care en relaties)

"14 jaar geleden toen ik voor de eerste keer naar Fuse ging, speelde Dave Clarke die avond. Hij ramde “Youth” aan 140/150BPM door de speakers waardoor er een enorme energie vloeide door de main room. Sinds die avond is mijn liefde voor elektronische/techno-muziek en Fuse ontstaan! En Dave Clarke staat natuurlijk synoniem voor Fuse."

Ontdek meer...Fuzz Five