Horst kondigt het programma aan voor haar Architecture, Music en Art Lab deze zomer

Horst maakte gisteren het programma voor hun Architecture, Music en Art lab bekend. Een inspirerende workshop reeks in samenwerking met de KU Leuven waar experiment, co-creatie en creatieve talentontwikkeling centraal staan. De workshops zullen doorgaan van 1 tot en met 9 augustus op de Asiat-site in Vilvoorde.

Architectuur, kunst, muziek en het ontginnen van talent in zijn/haar eigen creatieve discipline. Daar draait het allemaal rond bij Horst. In de Horst labs wordt er een setting gecreëerd waar invloedrijke creatieven de volgende generatie inspireert. Dit jaar vinden drie Labs plaats voor meer dan 75 jonge (inter)nationale creatieven vanuit diverse achtergronden. Coaches en deelnemers werken er samen aan een ambitieus en concreet resultaat dat betrekking heeft tot Horst.

Horst gelooft dat creativiteit ons nieuwe menselijke kapitaal is in een steeds veranderende en digitaliserende wereld. Creatieve culturen nemen toe in economische waarde, maar ondervinden nog steeds barrières. Zo worden bijvoorbeeld jonge creatieven geconfronteerd met de paradox van ervaring. Er is een leemte tussen opleiding en de eerste beroepservaring. Om aan dat hiaat tegemoet te komen creëerde Horst het Lab, in samenwerking met KU Leuven, één van de meest innovatieve universiteiten van Europa.

Het Music Lab focust zich op het stimuleren van onze muziekcultuur. Dit via lezingen, workshops en panels met toonaangevende professionals uit het wereldwijde, elektronische muzieklandschap. Onder andere DeForrest Brown Jr. (Make Techno Black Again), Matt Schulz (Artistic Director & Co-Founder of UnsoundGabriel Szatan (former Boiler Room, freelance writer), Jeroen D'hoe (KU Leuven), DTM Funk, Pim Thomas (Founder Crevette Records), Yoann Janssens (Founder Culte Agency), Jonas Lion (Chief Editor Red Bull Elektropedia) en vele anderen zullen van de partij zijn.

Topics die aan bod komen in het Music Lab:

  • 'Dancemusic in the 2020s: navigating a crisis and building a better future'
  • 'Let's talk about cultural appropriation and whitewashing of music'
  • 'The complexities of brand patronage in the arts'
  • 'Diversification is key, how to be financially independent in a niche music scene'
  • 'A critical look at media partnerships and the importance of independent journalism'
  • 'The importance of (deep) listening and training your ear'

De volledige programmatie van het Music Lab en info over het Art en Architecture Lab kunnen teruggevonden worden op de website. Om deel te nemen aan een van deze Labs moet je je voor 12 juli inschrijven. Op 14 juli worden de geselecteerden gecontacteerd.