Horst kondigt plannen voor 2021 aan

Dat het onzekere tijden zijn voor festivalorganisatoren hoeven wij niet meer uit te leggen. Zo ook voor de organisatie van het prachtige Horst, dat wij gerust ons beste festival van 2019 kunnen noemen. De organisatie was vorig jaar genoodzaakt om naast het festival ook nog een aantal andere zaken, waaronder de Exhibition, te annuleren. Met hun digitaal lab, sleeping concerts en restaurant club wist de organisatie alsnog een innovatief alternatief te voorzien, waarvoor hulde.

De zomer van 2021 ziet er alvast iets beter uit, want de organisatie kondigde vorige week aan dat de Exhibition dit jaar wél zal doorgaan op de Asiat-site in Vilvoorde. Ook de labs zullen dit jaar opnieuw doorgaan, en los van dit alles worden nog een aantal kleinere initiatieven uitgewerkt.

De hamvraag voor velen is natuurlijk of het festival dit jaar zal kunnen doorgaan. Ondanks dat dat momenteel nog koffiedik kijken is blijft de organisatie niet bij de pakken zitten. Als eerste headliner kondigden zij niemand minder dan The Wizard, ofte technoveteraan Jeff Mills, aan! Als je nog geen reden had om mee te duimen voor een festivalzomer dan heb je die bij deze nu dus wel.

 

Bovendien is Mills slechts éen van de geloste namen. Nog enkele kleppers die werden aangekondigd zijn Motor City Drum Ensemble, DTM Funk (die b2b zal draaien met AliA) en Dee Diggs. Op de website kan je de voorlopige line up terugvinden.  

Horst 2021 gaat door van tien tot twaalf september, wij tekenen alvast present!