SebastiAn @ Botanique (18/10)

Door D0UbleF_ |
Geplaatst op 16/11/2011

Door / Op 16/11/2011 / 2 Reacties

SebastiAn springt sinds 2005 regelmatig uit de dans in de electro-wereld. Vorige maand streek hij neer met zijn show van de Primary-tour in de Brusselse Botanique. Daar draaide hij het gas volledig open met tracks uit zijn debuut Total.

 

 

 

 

 

De Fransoos (met roots in Joegoslavië) zit al sinds 2004 op het de wereldbekende Ed Banger label. Door maar af en toe een EP uit te brengen bleef SebastiAn altijd een beperkte maar vaste plek hebben in de electrowereld. In de Ed Bangerfamilie was hij altijd één van de meest gerespecteerde producers, wat vooral te danken is aan zijn lage showgehalte, gecompenseerd met een zeer hoog skillgehalte.

In zijn carrière heeft hij zo meegewerkt met Daft Punk, Uffie, Mr. Oizo, Justice en Kavinsky. Veel fans beschouwden zijn remixen vaak beter dan de originele versies. Na talloze valse geruchten en online discussies was het dit jaar dan eindelijk zover: Ed Banger Records bracht SebastiAns eerste album Total uit. De song Embody was de eerste single daaruit, met een videoclip geregisseerd door So Me, en sloeg op een zeer aanstekelijke manier bij velen aan.

Na Australië, Noord-Amerika en enkele Europese landen, kwam SebastiAn dus ook langs in België. Op het scherm verschenen beelden van de Franse vlag in vuur en vlam, het leger en duizenden mensen die opstonden in de naam van SebastiAn en zijn muziek. Met zijn twee vuisten omhoog en een emotieloos hard gezicht hield SebastiAn een verkiezingscampagne, waarbij zijn propaganderende speech niet bestond uit woorden en urenlange preken, maar voortgebracht werd aan het publiek met zijn muziek.

De krachtige show hield het publiek voor een goed anderhalf uur non-stop verrast en vol adrenaline. Met perfect uitgekozen visuals en een ongewone podiumopbouwkreeg leek SebastiAn met zijn indrukwekkende dj-booth in het centrum te staan van alle aandacht, bijna zoals een gruwelijke dictator.

2 reactiesop"SebastiAn @ Botanique (18/10)"

afbeelding van D0UbleF_

Door D0UbleF_ op 17 november, 2011 - 22:39

Alvast bedankt voor het mogelijk maken van mijn debuut bij Fuzz ;)

Ik verzeker jullie dat dit verre van het laatste is dat ik zal afleveren!

Grtz,

Vlad.

afbeelding van D0UbleF_

Door D0UbleF_ op 17 november, 2011 - 22:51

By the way, indien nog foto's nodig van de live-show, kan ik ze in highres doorsturen ;D