Neem deel aan de Electronic Music Scene Survey en win een Macbook

Het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol & andere Drugs (VAD) en Hogeschool Gent nodigen je uit om deel te nemen aan een groot internationaal onderzoek naar het uitgaansgedrag van liefhebbers van elektronische dansmuziek. Doel van de enquête is informatie te verzamelen over het nachtleven in vijf Europese landen: het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Zweden en Italië. Daarbij wordt ook gepolst naar het gebruik van alcohol en andere genotsmiddelen, en naar -ongeacht je gebruik van deze middelen- jouw mening en ervaringen.

De centrale onderzoeksvraag luidt : 'Waarom slagen de meeste feestvierders er in om verstandig om te gaan met drugs maar komen sommigen toch in de problemen?' Het bijzondere aan dit onderzoek is dat het bestaat uit twee vragenlijsten: één nu en een vervolgvragenlijst in een jaar. Het EMSS wil graag dat je deelneemt aan beide vragenlijsten. Zo kunnen veranderingen in je uitgaansgedrag onderzocht worden.

Voorwaarden voor deelname

Je moet tussen de 18 en 34 jaar zijn en in de laatste 12 maanden minimaal 6 keer naar een dance evenement geweest zijn. Met dance evenementen worden bedoeld: nachtclubs, festivals, en raves waar elektronische dancemuziek gedraaid wordt. Je moet ook in België (of het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zweden of Italië) wonen.

Je geeft je toestemming om je antwoorden te gebruiken voor het onderzoek, en je bent bereid om volgend jaar de tweede vragenlijst in te vullen.

De vragenlijst duurt gemiddeld 30 minuten. Deelname is geheel vrijwillig en je mag op elke moment stoppen. Je kunt contact opnemen met het onderzoeksteam als je wil dat je gegevens verwijderd worden.

Wat heb je erbij te winnen?

Eerst en vooral draag je bij aan de wetenschappelijke kennis over het Europese nachtleven. De informatie die jij deelt zal verwerkt worden in de vorm van rapporten en wetenschappelijke publicaties. Hopelijk leiden deze stukken tot een veiliger nachtleven in Europa.

Onder de deelnemers aan de eerste vragenronde worden 3 Apple Macbooks Air (13-inch 128GB), 3 Ipads (Air 2), 3 Bluetooth speakers (UE Boom2) en 45 bol.com cadeaubonnen van €20,- verloot.

Voor het afronden van zowel de eerste als de tweede vragenlijst (2018) ontvangen de eerste 1000 deelnemers per land een bol.com cadeaubon van €20,-. Bovendien wordt onder iedereen die beide vragenlijsten heeft afgerond 6 Apple Macbooks Air (13-inch 128GB), 6 Ipads (Air 2), en 15 Bluetooth speakers (UE Boom 2) verloot.

Wordt mijn informatie vertrouwelijk behandeld?

Ja, zowel de eerste als de tweede vragenlijst worden gehost door Qualtrics. Zij staan garant voor het versleutelen en veilig opslaan van jouw gegevens. Je gegevens worden binnen de Europese Unie opgeslagen en blijven ook binnen de EU.

Je antwoorden worden anoniem opgeslagen en worden vertrouwelijk behandeld. Je antwoorden op de vragenlijst en je e-mailadres worden op fysiek gescheiden servers opgeslagen. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je na één jaar de tweede vragenlijst te sturen, om eventuele prijzen/cadeaubonnen uit te reiken, en om je eventueel eenmalig uit te nodigen voor een ander onderzoek dat gebaseerd is op dit onderzoek. Indien je één van de prijzen wint, zal hetzelfde e-mailadres gebruikt worden om je te contacteren.

Dit onderzoek voldoet aan de Privacywet, de Wet van 8 december 1992 voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. Dit onderzoek is getoetst door de Ethische Commissie van Universiteit Gent en voldoet aan alle Belgische wetten en regels.

Wat houdt je nog tegen? Neem deel aan het onderzoek voor eind oktober en draag bij tot een veiliger nachtleven!