Single

Attlas - Ryat

ATTLAS

Attlas - Ryat

7
Releasedatum: 
24/06/2016

Onlangs werden we er nog eens aan herinnerd wat voor een creatieve duizendpoot Joel Zimmerman aka deadmau5 eigenlijk wel niet is. Hij maakt niet alleen al jaren elektronische muziek van de bovenste plank maar hij is ook constant bezig met het ontdekken van nieuwe technologieën en bovenal met het runnen van zijn label en broedplaats voor nieuw talent mau5trap.

De laatste tijd hebben vanuit die hoek een aantal artiesten de neus aan het venster gestoken die erg de moeite waard zijn om te volgen. Zo is er eekkoo, die donkere en vloeiende techno maakt en recent ook een single uitbracht met Sailor & I. Een andere is Attlas, die soms meeslepende elektronica brengt en dan weer progressive of techno. Wij beluisterden zijn laatste single Ryat.

De nummers van Attlas zijn stuk voor stuk erg sfeervolle werkjes, die soms duistere indrukken geven maar je ook kunnen meevoeren naar een zalige zonsondergang. Met Ryat kiest hij voor een echt indian summer gevoel. Het is de ingetogen euforie die je voelt wanneer je met de fiets door een zomerdag peddelt.

De synths werken opwekkend maar krijgen een rustgevend tegengewicht van de piano en de relaxte drums. Verder valt ook de grote hoeveelheid aan leuke details op. Plucks die soms wat lijken achter te lopen op de maat, een heleboel kleine geluidjes die links en rechts door de mix priemen en de verschillende laagjes die samen de leadmelodie maken, het is er allemaal.

Ryat is nu al verkrijgbaar als single maar maakt deel uit van de vijfledige Bloom EP die uitkomt op 22 juli.

Na donkerder werk laat Attlas met Ryat zien dat hij uitblinkt in veelzijdigheid, zoals ook zijn gastheer bij mau5trap dat kan. We raden je aan om eens door zijn nog jonge discografie te grasduinen, je zal niet van een kale reis terugkeren.

Artiesten in dit artikel