E.P.

Beacon - Preserve Remix

Beacon

Beacon - Preserve Remix

7
Releasedatum: 
11/12/2015

Vanuit Brooklyn lanceert Beacon sinds enkele jaren uiterst dansbare electronica via Ghostly International. Het duo schuift nu Preserve naar voren als voorbode van hun uit te komen album Escapements. Daarbij hoort ook een remix van Kim Ann Foxman.

U hebt 'm mogelijk al gespot op 22Tracks, maar Preserve belooft uit te groeien tot een topper voor al wie de Ghostly-stal een warm hart toedraagt. Het is opnieuw donkere, maar al bij al toegankelijke electronica die zich sinds 2011 meester maakt van hun sound. De twee kwamen een eerste keer kijken met debuutplaat The Ways We Separate uit 2013, maar nu lijken de labelgenoten van Matthew Dear en Com Truise klaar voor de volgende stap.

In het origineel neemt Thomas Mullarney de prevelende vocals voor z'n rekening. Daardoor klinkt het nummer nachtelijk, met opwellende drums en flikkerende synths. Vooral het verzengende einde komt knap uit de verf en kan live wel eens potten breken.

De remix van de eveneens New Yorkse Kim Ann Foxman is minstens even ritmisch, maar qua diepte heel wat afgevlakt. Droge rechtdoortechno met een kalme, maar zeker aanwezige drive is het resultaat. Wie de EP aanschaft, krijgt er ook een instrumental van deze remix bij.

Het album Escapements staat voor 5 februari gepland. Er komt onder meer een exclusieve zilveren vinyloplage van 350 stuks. Voorlopig zijn er nog geen Belgische data bekend gemaakt voor een livepassage.

Geef ons dan toch maar het bruisende origineel, dat klinkt een pak spannender dan de eerder droge remix.

Artiesten in dit artikel