E.P.

Betonkust & Innershades - Forever In Boccaccio EP

Betonkust
8,5

Betonkust & Innershades - Forever In Boccaccio EP

8,5
Releasedatum: 
18/05/2018

Wie als artiestennaam Betonkust kiest en zijn album Center Parcs (een samenwerking met Palmbomen II) titelt heeft geheid onze aandacht. Als dan blijkt dat die persoon ook nog eens samen met onze landgenoot Innershades een EP zal uitbrengen die Forever In Boccaccio zal heten dan worden wij al helemáal wild. Forever In Boccaccio kwam 14 mei uit op Crimes Of The Future en is een EP naar ons hart!

Betonkust kennen wij ondertussen al van geniale tracks als To Leave This World Behind of 24x33 (een samenwerking met Palmbomen II). Innershades is dan weer de man achter producties als Momentum of What About Us

Op Forever In Boccaccio slaan de heren de handen in elkaar en het resultaat dat mag er zeker zijn. Deze EP bestaat uit een '88-stuk, waarin de Belgische new beat hoogdagen worden herleefd, en een '92-stuk, dat, net als de muziek toen, harder en meer acidgedreven is. 

Het '88-deel bestaat uit de titeltrack en het nummer In Love With A Girl That Doesn't Existbeiden nummers waarbij het aantal beats per minuut eerder aan de lage kant ligt. 

Het '92-deel verdient gewoon al voor de titels van de tracks een applaus. Er wordt geopend met het allesvernietigende Jambers At Carat Club, ongetwijfeld onze favoriet van deze EP. The Return Of Van Rossem zet minder in op snelheid maar is daarom niet minder hard en is een meer dan geslaagde ode aan de Belgische 90's-hoogdagen. 

 

 
Artiesten in dit artikel