Album

Booka Shade - Galvany Street

Booka Shade

Booka Shade - Galvany Street

8
Releasedatum: 
07/04/2017

Op 7 april releasen Walter Merziger en Arno Kammermeier, beter bekend als Booka Shade, hun nieuwe album, Galvany Street. Dit is de langverwachte opvolger van EVE, dat in 2013 uitkwam en onder andere de hit Crossing Borders, een samenwerking met Fritz Kalkbrenner, bevatte.

Booka Shade heeft geen introductie meer nodig. In de periode van 2004 tot 2010 releaseten ze enkele songs die gerust tijdloos genoemd mogen worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn klassiekers als Night FallsDarko en Body Language. Inmiddels zijn ze al aan hun zesde album toe, dat Galvany Street zal heten. Wij beluisterden dit album alvast!

Eerder kondigden Merziger en Kammermeier al aan dat ze klaar waren met tech- en electro-house, Galvany Street zou hun terugkeer naar hun meer poppy roots uit de 90's markeren. Craig Walker, voormalig zanger van de Londense groep Archive is op zeven van de tien tracks te horen. Andere gastartiesten zijn Daniel SpencerYates en Urdur (van GusGus).

Trage, terneergeslagen synths leiden de track Digging A Hole in, een track die langzaam aanzwelt tot een dramatische climax. Walker's zang maakt het plaatje compleet, Digging A Hole is meteen een sterke opener!

Hoewel er merkbaar voor een andere richting dan tech-house wordt gekozen zijn er toch een aantal onmiskenbare invloeden binnengeslopen op Galvany Street. De bas-geluiden die te horen zijn op Babylon zouden zo uit een track van Catz 'n Dogz of Disclosure kunnen komen en ook Numb The Pain voelt aan als een housetrack waarvan het tempo lichtjes naar beneden is gehaald. Ook Loneliest Boy, voor ons éen van de mindere tracks op het album, klinkt verdacht housy. 

Ons vielen ook de tracks Peak (een samenwerking met Yates) en het slechts anderhalve minuut durende Magnolia op. Beide tracks hebben een opvallend dubstep-achtig tempo en zeker Peak doet ons met zijn diepe bassen en roffelende percussie denken aan de muziek van SBTRKT, dat is nooit een slecht teken!

Ook All Falls Down is een track die echt als moderne pop klinkt, nooit gedacht dat wij de sound van Booka Shade zouden linken aan die van artiesten als pakweg Flume of Odesza. Dat gezegd zijnde is All Falls Down een uitstekende track waarnaar wij al meermaals teruggrepen.

Afsluiten wordt er gedaan met All Of This And Nothing, een nummer dat langzaam naar zijn einde voortvloeit over een zware, doervoelde bas. 

Booka Shade slaagt een nieuwe richting in, en ondanks dat wij vermoeden dat deze plaat bij het grote publiek minder in de smaak zal vallen staan er toch een aantal puike tracks op Galvany Street. Vooral Peak is een song die wij niet snel beu zullen zijn!