E.P.

Calibre Ft. DRS - Sunrise

Calibre
8,5

Calibre Ft. DRS - Sunrise

8,5
Releasedatum: 
20/10/2017

Vorige maand releaste de Noord-Ierse drum 'n' bass-artiest Dominick Martin, beter bekend als Calibre, een nieuwe EPSunrise. Deze telt twee tracks, beiden collabs met rapper DRS, en kwam uit op SignatureMartin's eigen label. Het is niet de eerste keer dat de twee artiesten samenwerkten, zo waren ze ook al samen te horen op tracks als This Ain't LoveJudgement Day en Hustlin'

Titeltrack Sunrise opent met het soort rustige, karakteristieke pianoloop waarvan Martin zijn handelsmerk gemaakt heeft; twee seconden volstaan om deze track als een Calibre-nummer te herkennen. DRS, die vaak rappend te horen is op drum 'n' bass-songs, pakt het hier kalmer aan en zingt bezwerend over de chille beats van Calibre heen. 

Track nummer twee heet Broken Wings en is net als Sunrise een vrij lichte track. Ook hier begint DRS zingend aan de song, om dan wel over te schakelen op iets snellere raps. Hij is overigens éen van de weinige rappers die de uitdaging aangaat om over drum 'n' bass te rappen en ondanks het moeilijke tempo slaagt hij er toch in een lekkere flow te hebben. 

Calibre bewijst nog maar eens waarom hij de allergrootste is in zijn genre. Sunrise is voor ons nog net dat tikkeltje beter dan Broken Wings, maar wij zijn nu eenmaal gek op de pianoloops waar Martin bekend om staat. Kopen die handel!