Single

Calyx & Teebee - Ruffian

Calyx & Teebee

Calyx & Teebee - Ruffian

7
Releasedatum: 
03/02/2017

De drum 'n' bass-legendes Larry Cons (Calyx) & Torgeir Byrknes (Teebee) hebben eigenlijk geen introductie meer nodig. Het duo is samengeteld al zo'n 40 jaar actief in de drum 'n' bass scene en beiden groeiden ze uit tot een meer dan gevestigde waarde. Calyx & Teebee brachten hun eerste collab uit in 2004 op Moving Shadow en de jaren daarna waren ze voornamelijk actief bij Vision Recordings en RAM Records. Op dit laatste label releasen ze nu de nieuwe single Ruffian.

Calyx & Teebee hun recentste albumrelease 1x1 werd vol lof onthaald door vrijwel alle media, zoals bijvoorbeeld BBC Radio 1. Op dit album werkte het duo samen met vocalisten Doctor en Ayah Marar. Hoewel Calyx niet in de singletitels vermeld wordt, zingt hij zelf voor een vijftal tracks de vocals in. Voor hun nieuwste single lieten ze de vocals echter links liggen.

Ruffian kent over het algemeen een diepe, donkere en technische vibe. De focus ligt voornamelijk op de percussie en de low-end basslines. Ons inziens is het een combinatie van de drum 'n' bass die ze begin jaren 2000 brachten, gecombineerd met de minimalistische toets van Dub Phizix en Rockwell

Deze single zal niet dé nieuwe radiohit worden, maar legt wel mooi de technische skills bloot van het duo. Ook geeft deze productie het signaal dat Calyx & Teebee complete producers zijn die verschillende types van drum 'n' bass de baas kunnen. Een smakelijke single, deze Ruffian!