Album

Chrome Sparks - Chrome Sparks LP

Chrome Sparks
7

Chrome Sparks - Chrome Sparks LP

7
Releasedatum: 
13/04/2018

Op 13 april bracht de Amerikaanse producer Jeremy Malvin, ofte Chrome Sparks zijn eerste langspeler uit. Zijn muziek valt te vergelijken met die van artiesten als pakweg FlumeMachinedrum of Odesza en in het verleden gooide de man al hoge ogen met producties als Marijuana of So Far 2 Go

Zijn debuutalbum kwam nu uit op Counter Records, het kleine broertje van Ninja Tune waarop ook artiesten als Maribou StateDavid August en What So Not reeds muziek uitbrachten, en bestaat uit tien tracks. 

In dit album borduurt Malvin verder op zijn eerder werk, dat bestaat uit een mix van hip-hop en house waarop een uitgebreide lading synths losgelaten wordt. Openingstrack Rocket zet de toon voor het album maar lijkt vooral een soort inleiding zijn, hoewel het nummer naar het einde toe bombastischer wordt wordt het nergens dansbaar. 

Op deze LP staan een aantal samenwerkingen, onder andere met Kllo en twee nummers met Angelica Bess (die eerder ook al met Machinedrum samenwerkte). Wij vinden het jammer dat veel artiesten zich aan dit soort samenwerkingen wagen. Vanuit een commercieel perspectief mag dit misschien een goede beslissing zijn maar vaak komt het de muziek niet ten goede(Flume's tweede LP Skin is hier het beste voorbeeld van). Dat is niet anders op dit album, geen van de samenwerkingen op dit album behoort tot onze favorieten. 

Gelukkig zijn er nog een pak andere nummers om dit recht te trekken, zo is er Still Think, dat ons vooral in de eerste helft van het nummer sterk kan bekoren. Sugar is Chrome Sparks zoals we hem willen: iets tragere beats, diepe bassen en een treffende combinatie van synths, voor ons ongetwijfeld een uitschieter op dit album.

In Wings en O, My Perfection gaat het tempo omhoog en gaan we al meer richting house. O, My Perfection had zo van de hand van Maribou State kunnen zijn en Wings heeft dan weer iets Four Tet-achtig, ziedaar: twee complimenten in éen zin!

Dit album wordt afgesloten met To Eternity, een iets lomer nummer waarin gebruik gemaakt wordt van Kavinsky-achtige vocals. Geen slecht nummer, al zit Malvin hier voor ons niet op zijn topniveau. 

 

 

Chrome Sparks levert een degelijk debuutalbum, waarbij vooral de instrumentale nummers opvallen, het is in deze tracks dat Malvin zijn productieskills echt ten volle kan tentoonstellen. De gastartiesten klinken vaak te clean en braaf, waardoor wij dan ook snel geneigd zijn deze nummers te skippen.