E.P.

Compuphonic - O Cypres

Compuphonic - O Cypres

Releasedatum: 
27/07/2014

Zoek de link tussen kaneel en de zuiderse boomsoort cypres. Geen idee? Wij vreesden ook dat het antwoord ons zoek zou blijven, tot gisteren alles duidelijk werd met het verschijnen van deze nieuwe O Cypres EP van Compuphonic op het label Exploited. De Luikenaar, die oorspronkelijk is opgeleid als klassiek violist, vult deze EP in met twee tracks. We hebben ze beluisterd, beoordeeld én meer dan goedgekeurd. 

Compuphonic, wiens echte naam Maxim Firket luidt, is niet aan zijn proefstuk toe met deze release. Eerder bracht hij al werk uit op labels als Dirty Dancing, Turbo van Tiga, Get Phsyical en nu dus op Exploited. Zijn enorme hit Sunset samen met Marques Toliver knalde ook al uit de geluidsboxen van talloze clubs en festivals sinds de release van het nummer in 2012. 

1. O Cypres

De titelsong van deze EP begint zweverig, maar tegelijk krachtig door de bassline die direct mee zijn intrede doet. Na een dertigtal seconden begint O Cypres vervolgens op te bouwen naar een hoger tempo. De vocals zijn beperkt, maar zeggen genoeg: our house, here we go. Deephouse van topkwaliteit die je doet wegdromen en waarop je tegelijkertijd niet kunt blijven staan. Een pareltje.

2. Cinnamon Road 

Cinnamon Road is directer dan de eerste track en ruilt de zweverige atmosfeer voor een stevigere beat. Het nummer moet allesbehalve onderdoen voor O Cypres en brengt in 6 minuten dezelfde topskills van Compuphonic naar boven. De sfeer is vastberaden, een tikje mysterieus en bijzonder dansbaar.