E.P.

Daryl - Computer

Daryl

Daryl - Computer

8
Releasedatum: 
14/12/2014

Er komt schot in de zaak bij HigherGround Records, het label van Brusselaars A.N.D.Y. en Fantome. Afgelopen maandag kwam daar namelijk deze Computer EP uit van nieuwkomer Daryl. Zijn debuut dus, maar wat voor een!

Ook deze tweede HigherGround-release blijft een onderonsje uit de hoofdstad, net als de allereerste door labelbaas A.N.D.Y. zelf bij de opstart van het label. Hij werd onlangs nog knap achtste in de Belgian DJ Top 100 op de Red Bul Elektropedia Awards. Na vele dj-sets op HigherGround-feestjes, mag Daryl nu dus ook releasen op het label. Wat ons betreft is dat niets te vroeg met zo'n dijk van een EP. Het artwork van deze Computer EP is van de hand van Richard Labro en Monique Jorge.

1. Computer

Het zijn aanvankelijk een oldschool kreet en een opgefokt percussielijntje wat de boel (in een hoog tempo) in gang zetten. De eerste break zorgt voor de strofestructuur en verwelkomt de monotone vocal. Daaronder raast de boel door op een verschrikkelijk aanstekelijke manier, vol gas richting tweede break. De vocalloze refreinen wakkeren de boel nog wat aan. Catchiness ten top, heerlijk bommetje.

2. Smash

Als we dan toch een punt van kritiek moeten geven op deze EP, is het dat ie simpelweg hetzelfde, zigzaggende percussielijntje gebruikt voor beide nummers. Een beetje lui, maar het doet dus wel dienst. Smash is duidelijk een pak minder opgewekt. De beats zijn logger en obscuurder, er komt minder afwerking bij kijken. Maar, het moet gezegd: ook dit nummer is topklasse. Ergens zien we Brodinski deze er nog tussensmijten.

Artiesten in dit artikel