Album

DC Salas - The Unspoken

DC Salas

DC Salas - The Unspoken

8
Releasedatum: 
16/06/2017

Eindelijk is ie daar, de allereerste langspeler van DC Salas. Niet iedereen in het wereldje waagt er zich aan, maar als we er bij één man gerust in waren, is het Diego Cortez Salas wel. The Unspoken komt uit via het zelf opgerichte Biologic Records.

De Brusselaar timmert al enkele jaren aan de weg met knappe EP's en kreeg en route lof van Ivan Smagghe, Luciano en Tale Of Us. Vaak geziene gast op het werk van DC Salas is dat andere Brusselse duo Joy Wellboy. Ondertussen weken ze uit richting Berlijn, maar de connectie houdt sterk staande. Ze verschijnen enkele keren op The Unspoken met het knappe, haast weemoedige Silently als orgelpunt.

Met deze plaat diept de producer de richting van z'n live act nog verder uit: geen clubbeats, maar melodieuze house, techno en elektronica die zoekt én vindt. Er is veel sferische dramatiek aanwezig op de hele plaat, maar telkens netjes gedoseerd. Het kunnen de torenhoge temperaturen zijn, maar wat klinken pakweg Victor en Everything Happens For A Reason o zo donker en intens.

Verder zijn er Intro, vooruitgeschoven single Cala Falco (wederom met bezwerende vocals van Joy Wellboy) en Niños (met Brusselse collega Mirror Minds). Immer sober, maar ongelofelijk schoon. Wat een straffe producer.

De titletrack zorgt nog voor de grootste wending met polyritmische laagjes. Als een hypnose doet het nummer je wegtollen in de kosmos. Ook Enfant Bruit en het retro klinkende This Love zijn een pak actiever dan de rest van de plaat. Je voelt dat DC Salas speelt en experimenteert, maar er is amper een foutje of slordigheid aanwezig. Puik werk.

DC Salas verrast met een perfect gedoseerde, zwoel kabbelende plaat. De Brusselaar is nooit de man geweest van flitsend gebeuk, maar legt hier een gemoedelijke streep muziek vol klasse en subtiliteit neer. Heerlijke zomerplaat.

Artiesten in dit artikel