E.P.

Dimystic - Anna Belle

Dimystic

Dimystic - Anna Belle

8
Releasedatum: 
01/03/2016

Onze landgenoot Dimystic heeft een nieuwe EP klaar! Waar hij zich met zijn ander project Two Times Four op techno focust, richt hij zich met zijn solowerk eerder op kalmere house en techhouse. Zijn Anna Belle EP verscheen op General Surgery Records en bevat naast twee originele tracks ook een remix van Mr Bunks.

Het zijn drukke tijden voor Dimitri, zowel met Two Times Four op B3nker R3cords als onder zijn alias Dimystic lijken de producties telkens opnieuw grote sprongen voorwaarts te maken. Zo ook bij deze Anna Belle EP, de drieledige nieuwste worp als Dimystic. Tijd om die eens nader onder de loep te nemen!

De EP opent met titeltrack Anna Belle. Boven een gezapig baslijntje met simpele maar effectieve melodie, ontplooien meerdere synths zich en aangenaam klinkende strijkers zich verder. Na de eerste ingetogen climax, volgt de break waarin de synths zich zowaar op melancholische wijze verder doorzetten. Een knappe plaat die zowel perfect past in een warming up als op de geschikte momenten in een peaktime.

Bij de tweede track SMLE ruimen de goedgezind klinkende synths plaats voor wat meer duistere sounds. Na de intro luidt een doffe kick de eerste beats in, waarna een grommende baslijn vergezeld wordt door getriggerde synths en wat hogere melodietjes. 

Mr Bunks zorgt tot slot voor de afsluitende remix van SMLE. Een mooie aanvulling aan de EP, al mocht de getriggerde synth voor ons wel wat meer variatie bevatten. Naar het einde toe mist de track zo wat pit en dreigt verzanding in eentonigheid de kop op te steken. Niettemin een knappe remix die in menig dj zijn set zou passen.

Met deze Anna Belle EP toont Dimystic dat zijn capaciteiten verder liggen dan we konden vermoeden. De twee originals - die er bovenuit steken - konden ons ten zeerste bekoren en deden ons bij momenten denken aan het betere werk op labels als Steyoyoke. We zijn alvast benieuwd naar wat de toekomst voor Dimystic brengt. Dat hij goed bezig is en deze Anna Belle EP daar een bevestiging van is, is het minste wat we kunnen zeggen.

Artiesten in dit artikel