E.P.

DJ W!ld - Dangerous

Dj W!ld

DJ W!ld - Dangerous

7
Releasedatum: 
18/12/2015

Flashmob is al een lange tijd actief als dj & producer en bundelt nu zijn ervaring en kennis in een eigen label Flashmob LTD. De eerstvolgende release is er een van de hand van DJ W!ld, met remixen van Phil Weeks, Mennie en Julien Sandre!

Het label is een creatieve uitlaatklep voor artisten met wie hij door de jaren heen een hechte band heeft opgebouwd. Na een handvol uitgaven van onder andere Memoryman en recent nog Mennie, krijgt hij nu ook versterking van de Fransman Dj W!ld.

Openen doet W!ld stevig op zijn Dangerous EP. Met het gelijknamige Dangerous zet hij onmiddelijk in met een stevige kickdrum en percussie. Samen met een retro bel-synth zorgt dit voor een diepe, donkere sfeer. 

Het tweede nummer If is meer van hetzelfde. Opnieuw een harde kickdrum die doorheen het nummer vergezeld wordt door repetitief hypnotiserende rimshots en een stevige baslijn. Mompelende echo vocals versterken naar het einde toe het zweverige sfeertje, waarna de pompende beats terug inslaan tot het einde. 

De meest originele track All The Way Around You start in dezelfde setting die er heerst op de rest van de plaat. Halfweg het nummer nemen filters en vocals de leiding. Deze track heeft een rustigere vibe dan de andere numemers op de plaat, met opvallende vocals, die ons zelfs even doen denken Hercules & Love Affair

De EP verder gevuld door remixen, zoals All The Way Around You dat onder handen werd genomen door Mennie en Julien Sandre. Deze zorgen voor een leuke, variërende aanpak maar zijn niet echt een uitschieter op de EP.

Phil Weeks weet met zijn remix van If dan wel weer de aandacht te trekken. Hij weet de 90’s vibe op de plaat vast te houden en zorgt met de aangepaste vocals dat je helemaal terug gecatapulteerd wordt in de tijd.

Dj W!ld is gaat met repetitieve 4/4 percussie de lichtjes nostalgische tour op. De rechttoe rechtaan funky vibe en subtiele hints naar de 90's zijn zeker niet vernieuwend maar daarom niet minder dansbaar.  

Artiesten in dit artikel