E.P.

DkA - Vortex

DkA
Constant Circles • 2017

DkA - Vortex

8
Releasedatum: 
26/05/2017

Op 26 mei bracht de Brusselse producer Antoine Verbrugge, beter bekend als DkA een nieuwe EP, Vortex genaamd, uit. Deze EP komt er na eerdere releases op toplabels als MobileeHot Creations en Get Physical. Dit keer releaste hij op het Britse Constant Circles.

De laatste jaren heeft DkA een stevige reputatie als housedj opgebouwd. Hij is regelmatig te gast in Labyrinth Club, waar hij al geprogrammeerd stond naast internationale toppers als ReconditeTale of Us en Gregor Tresher, alsook op de feestjes van het Brusselse Play Label (een aanrader voor wie deze nog niet kende). Zijn nieuwe EP bestaat uit zes tracks, waarvan vier eigen tracks en twee remixes van de hand van Point Sole en Sobek

Openen wordt er gedaan met titeltrack Vortex, een hyperactieve housetrack voorzien van een stevige kick en een verrassende percussie naar het einde van her nummer toe. De Spaanse artiest Point Sole trekt Vortex de diepte in en levert een tragere, dramatische remix af. 

Track nummer drie heet Bonjour l'Afrique en is minder zwaar dan de twee voorgaande nummers. DkA maakt in deze song gebruik van een exotische voicesample en een Afrikaans aandoende percussie, hetgeen van Bonjour l'Afrique een heerlijk aanstekelijke track maakt, die ons qua stijl met momenten aan Romare doet denken. Sobek maakte een remix van dit nummer, waarbij hij een baslijn en een subtiele synth onder het nummer schuift. 

Dan zijn er nog Mi Sentimiento en The Swarm. Terwijl Mi Sentimiento iets minimalistisch over zich heeft maakt The Swarm gebruik van een prominent aanwezig synth die doorheen de hele track voortraast en van The Swarm het hardste nummer van de EP maakt.

Variatie alom op deze Vortex EP van DkA, uitschieters hierbij zijn voor ons zijn originele versie van Bonjour l'Afrique en The Swarm. Wij raden iedereen die hem nog nooit live aan het werk zag aan om er volgende keer bij te zijn, het loont de moeite!