E.P.

Farrago - Where Angels Go Trouble Will Follow

Farrago
BeatportArts • 2017

Farrago - Where Angels Go Trouble Will Follow

8
Releasedatum: 
03/03/2017

Hier is ie dan, de debuut-EP van Farrago! Sam Deliaert, die voordien achter Talbot Wood en Gaust schuilging, staat gekend als erg talentrijke producer en tekende onlangs op het prestigieuze Arts-label. Deze Where Angels Go Trouble Will Follow EP is z'n eerste solowerk in zo'n drie jaar. At last!

De verwachtingen naar deze EP waren hoog, zeker nadat Adam Beyer, Laurent Garnier, Rødhåd, Marcel Dettmann, Âme, Cosmin TRG, Henning BaerKobosil, Dax J, Etapp Kyle en Sam Paganini hun lof al uitten. Ook Red Bull Elektropedia bombardeerde 'm tot Most Promising Talent samen met Audri en WWWater (die op haar beurt zopas op Deewee releasete). Maar goed, Farrago dus, tijd voor een oordeel!

Het belangrijkste kenmerk aan deze EP is vooral de simpliciteit. Er zijn geen overbodige tierlantijntjes maar enkel degelijk opgebouwde fundamenten. Als een element z'n rol dan al eens vervuld heeft, deemstert het netjes weg zoals in opener Her. De pulserende track kabbelt als een zachtaardige technozweem, maar slaagt na een knappe opbouw flinke kraters in de dansvloer. Zonder dat je het goed en wel doorhebt vervelt het nummer vervolgens terug tot een rustig stroompje. Wat een visitekaartje!

Where Angels Go volgt datzelfde stramien, al zijn de kantjes hier en daar scherper en de melodie iets feller. Soms wordt de verzengende punch zo intens dat het overzicht wat loos raakt - net wat muziek tracht te doen dus. Chapeau.

Op de B-kant van de EP vinden we I Serve en Trouble Will Follow terug, twee nummers die het eerder van hun percussie moeten hebben. I Serve is puur technogepomp dat rechtdoor voortdendert, Trouble Will Follow duikt into the blue onder de diepzeeradar met logge beats.

Farrago lost alle verwachtingen moeiteloos in met vier nummers waar amper iets op aan te merken valt. Z'n stijl lijkt soms lijzig, maar dat is net de sterkte van z'n techno: er is voldoende ruimte waar de talrijk aanwezige melodieën meer dan eens induiken om zo de hoofdrol op te eisen.

Artiesten in dit artikel
Tags