E.P.

Hot Since 82 - Evolve Or Die

Hot Since 82

Hot Since 82 - Evolve Or Die

7
Releasedatum: 
05/05/2017

Op 5 mei bracht Daley Padley, ofte Hot Since 82 zijn nieuwe EP, genaamd Evolve Or Die, uit. Deze bestaat uit éen originele track, het gelijknamige Evolve Or Die, en een remix van de hand van Duitser Matthias Tanzmann. Deze nummers zullen uitkomen op Moon Harbour Recordings, het in Leipzig gevestigde label waar Tanzmann ook eigenaar van is en waar eerder al artiesten als Sidney Charles en waFF op releasten. 

De originele versie van Evolve Or Die is precies wat we van Hot Since 82 verwachten: stevige tech-house die barst van de zware bassen en tegelijk iets melodieus heeft. Wij moesten bij deze track enigszins aan Operator van De Sluwe Vos denken (een track die we zelf geweldig vinden, dat is dus al positief).

Van de remix die labelbaas Matthias Tanzmann maakte zijn wij zelf minder fan. De Duitser haalt naar ons gevoel de schwung uit Evolve Or Die, hij stript de bassen en synths grotendeels weg, maar vervangt deze door niet. Hierdoor klinkt zijn versie van de track naar ons aanvoelen iets te leeg in vergelijking met het origineel, dat aankomt als een pletwals.

Sterk werk van Hot Since 82, die zonder enige moeite weer op hoog niveau producet en alle verwachtingen inlost. De remix van Matthias Tanzmann mag er zijn maar zal je ons minder horen opleggen.