E.P.

Jay Lumen & Roberto Capuano - Octaves

Jay Lumen

Jay Lumen & Roberto Capuano - Octaves

7
Releasedatum: 
27/06/2016

Eind vorige maand brachten Jay Lumen en Roberto Capuano hun Octaves EP uit op Footwork, het label waarbij Jay Lumen zelf aan het roer staat.

Dat de Hongaar niet stil zit mag duidelijk zijn, op 1 augustus verschijnt er een nummer van hem op het nieuwe Drumcode-album, een album ter ere van de twintigste verjaardag van het label. Tussen het touren door lanceerde hij bovendien begin juni zijn Ramble EP, een samenwerking met The Reactivitz, om nog geen maand later weer met een nieuwe EP op de proppen te komen: Octaves. Hiervoor slaat hij de handen in elkaar met de Italiaan Roberto Capuano.

Op deze EP staan twee nummers: Octaves en Aquila. Beide nummers zijn duidelijk niet bedoeld om op een ontspannen, zonovergoten zondagnamiddag op te zetten. Octaves opent meteen met een weinig subtiele beat waarop er aan bas geen gebrek is. De  synths in dit nummer doen overigens sterk denken aan For An Endless Night van Alan Fitzpatrick.

Ook Aquila, een iets donkerder nummer, is duidelijk bedoeld om live te spelen. Beide nummers zullen ongetwijfeld terug te vinden zijn in menig technoset! 

Voor subtiliteit is er weinig plaats op deze EP, niet dat we anders hadden verwacht van dit duo. Jay Lumen en Roberto Capuano leveren een degelijke EP af. Vernieuwend is het niet, maar dat zullen wij met plezier door de vingers zien als we éen van deze nummers live horen!

Artiesten in dit artikel