E.P.

Jazzawesz - Reality

Jazzawesz

Jazzawesz - Reality

7
Releasedatum: 
09/01/2015

Tijd voor een nieuwe release op het Gentse House Cookin' Records. Deze keer werd geopteerd voor Jazzawesz zijn Reality. De single kreeg daarnaast ook nog drie remixen mee, van respectievelijk Khillaudio, Pat Lezizmo en Kraanwerk. 100% Belgische house dus!

De uit Sint-Niklaas afkomstige producer Jazzawesz bracht in 2014 al releases uit op onder meer Apparatus Vivere en Happy Days Records. Nu krijgt hij onderdak bij Rawdio zijn House Cookin' Records voor deze Reality EP.

De originele track op zich is geen nummer dat clubs zal doen ontploffen, maar de subtiele, funky percussie en bas zouden ons zeker naar de dansvloer lokken. Khillaudio, ook gekend als labeleigenaar van Gents & Dandy's, geeft het geheel wat extra punch, terwijl Pat Lezizmo de synths meer tot hun recht laat komen. Zijn remix leidt ons zonder verpinken in gedachten naar Ibiza.

Kraanwerk zorgt als slotakkoord voor een Acid edit, waarbij de - what's in a name - acid toetsen geleidelijk aan komen bovendrijven en beetje bij beetje de bovenhand nemen.

Alweer een meer dan degelijke release op House Cookin' Records, dat er telkens in slaagt Belgische houseproducers een mooi platform te bieden. Een label om in de gaten te houden. Een favoriet kiezen van deze Reality EP is geen makkelijke opdracht, maar voor ons steekt de herwerking van Pat Lezizmo iets boven de andere nummers uit. 

Artiesten in dit artikel