E.P.

Jensen Interceptor - Memorial Park Tapes, vol. 1‏

Jensen Interceptor

Jensen Interceptor - Memorial Park Tapes, vol. 1‏

8
Releasedatum: 
29/07/2016

Dat Boys Noize gekend staat om het aanbrengen van vers talent op z'n label, is geen geheim. Zo is dochterlabel BNR Trax de ideale kweekvijver van experimentele producers. Eentje daarvan is Jensen Interceptor, die met deze Memorial Park Tapes, vol. 1‏ EP nu de sprong waagt naar het grote Boysnoize Records. Eerder kreeg hij ook al z'n kans op Bromance van Brodinski.

In ons uitgebreid interview met Boys Noize vertelt de Duitser dat hij het prettig vindt dat z'n label een mengelmoes van stijlen is. Met Jensen Interceptor is dat niet anders. Op deze EP zijn namelijk zowel denderende techno als haast ambient electronica aanwezig - zonder dat die genres elkaar storen.

De aanpak is stevig, zeker in opener Collect Those Ends. We horen er bassdrums die suizen alsof de grootmeester zelf ze aanleverde. De duistere warehouses waar deze track thuishoort hebben maar beter een solide fundering.

UK Storage Unit lijkt lustig door te denderen, maar transformeert gaandeweg in een zoevend synth-epos. Dit kon evengoed door Lone gemaakt zijn, maar niets is minder waar. Richting het eind vallen de UK jungledrums onverbiddelijk terug in om kordaat einde te maken aan dit heerlijke nummer. Vrij indrukwekkend.

Afsluiter XL lijkt niet te kunnen kiezen tussen de eerder aangebrachte genres en overtuigt daardoor minder. Het worden uiteindelijk de schurende technodrums, maar dan in een flets afkooksel. Was de fut op?

Stompende techno en gloeiende synths van de bovenste plank; het werd hoog tijd dat dit talent z'n kans kreeg bij de grote jongens.

Artiesten in dit artikel