E.P.

J.G. Biberkopf - Fountain of Meaning

J.G. Biberkopf
8,5

J.G. Biberkopf - Fountain of Meaning

8,5
Releasedatum: 
10/12/2017

Dankzij zijn Ecologies en Ecologies II: Ecosystems Of Excess, werd J.G. Biberkopf een gevestigde waarde in de elektronische avant-garde. Nu is hij na een dik jaar terug met een EP: Fountain of Meaning.

J.G. Biberkopfs muziek voelt aan als een film. Niet als een soundtrack, maar effectief een film. De muziek heeft geen beeld nodig om het verhaal te brengen, dat doet de muziek duidelijk genoeg. Fountan of Meaning neemt ons mee naar vreemde oorden, we lijken ons te bevinden in een digitaal berglandschap, opweg naar een of ander boeddhistisch monikkenklooster waarin we in Multiecstatis een kijkje (of ja luistertje) nemen. J.G. Biberkopf leidt ons rond in een magische, door hem opgebouwde wereld. Iedereen kan en mag er zijn eigen beeld aan geven, voor ons is het een soort Tibet. Maar wat het ook mag zijn, hij weet hoe hij een wereld schept.

Muzikale regels worden niet gebroken, maar wel gretig verbogen of aan de laars gelapt. Het gaat hier om het neerzetten van een gevoel. Zonder structuren en met amper herkenbare sounds, slaagt J.G. Biberkopf er toch in om een boeiende EP te maken die je in zijn eigen wereld zuigt.