E.P.

Jono Ma & Dreems - The Dreemas EP

Jono Ma
8

Jono Ma & Dreems - The Dreemas EP

8
Releasedatum: 
26/01/2018

De jongens van het Duitse toplabel Kompakt hebben met kerst een prachtige trofee bijgezet in hun al rijkgevulde kast. Ze vierden namelijk de 100ste release van de befaamde Speicher-serie. En of dat een kanjer van een EP was! Voigt & Voigt, Michael Mayer en compagnie leverden zes puike tracks af geheel in Kompakt­-stijl: techno met fenomenaal fingerspitzengefühl.

 

 

Niet eenvoudig dus om kort na dat feestgedruis niet ontnuchterd aan het nieuwe jaar te beginnen. Gelukkig kwam afgelopen week The Dreemas EP van Jono Ma & Dreems om de roes opnieuw aan te zwengelen. Hij biedt net als Speicher 100 diezelfde Duitse eenvoud en finesse die je zo op een love trance mission sturen.

Althans dat is toch wat de titel van het eerste nummer ons doet geloven. A Love Trance Mission from Nk to 7s schiet je door het zwerk op een pulserende lead en kosmische geluidjes die de track even zwaar als zweverig maken. Maar liefst tien minuten lang kan je dagtrippen door outer space.

 

 

Springfield heeft diezelfde rare geluidjes maar ook een groovy baslijn en geweldige percussie. Dat maakt hem minder bevreemdend dan de eerste track. Een knap stukje gekke funk dat je meteen in beweging krijgt.

 

 

De derde track Ezy2141 is een gezapiger beestje. Het zit in dezelfde sfeer als de vorige nummers, maar zet je meer aan om door het raam te turen op de trein dan om je benen los te gooien. De slingerende delays worden in evenwicht gebracht door de erg eenvoudige bas, wat soms tot leuke ritmes leidt. Maar echt betoverend wordt het niet.

 

 

Dat kunnen we dan weer wel zeggen van de laatste track Can’t Stop My Dreaming (Of You)(Edit). Moest iemand ons morgen vertellen dat dit stiekem in elkaar geschroefd is door Stephen en David Dewaele, dan zouden we zeggen dat we het altijd al hadden geweten. Het is hooky, een beetje raar en volledig meeslepend. Deze digitale bonustrack verdient een dikke Essential New Tune sticker.

Koop deze release vooral online, want dan heb je de bonustrack Can't Stop Dreaming (Of You)(Edit) in handen en dat is waar het echt om draait. De andere tracks zijn een zeer aangename toevoeging, zeker Springfield zullen we nog met plezier door onze speakers jagen.

Artiesten in dit artikel