E.P.

Joseph Capriati & Adam Beyer - Parallels

Joseph Capriati
Redimension • 2016

Joseph Capriati & Adam Beyer - Parallels

7
Releasedatum: 
17/06/2016

Joseph Capriati heeft grootse plannen want met Redimension staat er een gloednieuw label in de steigers. De debuutrelease is meteen van zichzelf tezamen met een andere topper in het vak: niemand minder dan Adam Beyer. We zagen beide heren onlangs nog aan het werk op dag 1 en dag 2 van Awakenings Antwerpen.

Voor een keer geen Capriati op Drumcode dus, maar een wederdienst in de vorm van Beyer op Redimension. De kolossale collaboratie kwam tot stand in de studio van die laatste, gelegen in Stockholm. Het moet de kickstart worden van Redimension, een label waarop Capriati nog een resem passages van bevriende collega's plant. Dat belooft, maar voor het zover is nemen we het debuut onder de loep.

Parallels trapt de EP af met goede bedoelingen en een stevige drive. De bassen suizen, de synths zijn kraaknet geproducet en er zit geen enkele wankele bleep in. Misschien is dat net het zwakke punt van deze EP; je voelt dat hier aan gevijld is tot er geen enkel ruw kantje meer aan was.

External Links hanteert warmere klanken zoals doffe drums en rollende omgevingsgeluiden. Deze track glijdt minder en komt daardoor minder kunstmatig over. Een ware extase zal het nummer echter evenmin laten plaatsvinden, daarvoor gebeurt er net iets te weinig.

Naast de b2b-sets gaan de heren nu dus ook samen producen. Het resultaat zijn twee state of the art nummers, zij het iets te afgelikt.

Artiesten in dit artikel