E.P.

Josh Wink - Shoelaces

Josh Wink

Josh Wink - Shoelaces

8
Releasedatum: 
12/08/2016

Er zijn nog zeldzaamheden in deze wereld. Dat Josh Wink op een ander label releaset dan zijn eigenste Ovum Recordings, bijvoorbeeld. Wink landt op 12 augustus met zijn Shoelaces EP op het stoere Boys Noize Records, het gelijknamige label van Alex Ridha oftewel Boys Noize

Boys Noize draait ondertussen al een eeuwigheid mee in het wereldje, u herinnert zich vast nog zijn dansvloerkrakers Oh en &Down. Toch is het opmerkelijk dat een ouwe rot als Josh Wink in zee gaat met Boys Noize Records. Symbolisch bekeken geeft hij de fakkel door aan een nieuwe, keihard werkende, garde. 

De 46-jarige producer achter de hits Higher State of Consiousness en Don't Laugh brengt op de Shoelaces EP slechts 1 nummer uit, het gelijknamige Shoelaces. Dit werd echter ook nog afgekookt tot een Instrumental en Acid Instrumental. Het titelnummer bevat de typerende 303 acid in combinatie met een gitzwarte stem en breakbeat invloeden. Kicks uit het electro tijdperk maken deze knaller compleet om dansvloeren wereldwijd in lichterlaaie te zetten. 

De Acid Instrumental laat, jammer genoeg, de vocal achterwege. De Instrumental beperkt zich dan weer enkel -u raadt het al- tot het instrumentele gedeelte. 

Truncate steekt Shoelaces in een nieuw jasje en voegt er zijn kenmerkende pompende bassen en kicks aan toe. Hij steekt de acid synth in een hapklaarder jasje, en levert hiermee misschien wel het beste nummer op de hele plaat af. Pompende techno as it should be

De Finse producer Mono Junk laat het acid gedeelte dan weer voornamelijk zijn eigen ding doen, waardoor het geheel je eerder in een dromerige setting mee op zwier kan nemen. De man is verantwoordelijk voor één van de eerste electro beats in Finland en dat hoor je ook terug in deze remix. 

Josh Wink bewijst nog maar eens dat hij één van de meest toonaangevende producers op het vlak van acid house in combinatie met breaks is. Desondanks zal deze EP voormalige meesterwerken als Higher State of Consiousness niet gauw van de troon stoten. Truncate zorgt voor een bom op de dansvloer, die menig techno dj in zijn set zal werpen de komende maanden.

Artiesten in dit artikel